Marjahillo vähemmällä sokerilla

noin 9–10 dl valmista hilloa 30 minuuttia
Uutuus: Dansukker Minihillosokerilla teet helposti herkullisen marjaisaa ja raikasta kotihilloa, joka sisältää vähemmän sokeria kuin perinteinen hillo.
Marjahillo vähemmällä sokerilla
Arvioi: (68 kpl)

Ainekset

  • 1 kg marjoja maun mukaan, tuore tai pakaste
  • 1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria

1. Perkaa (ja paloittele isot) marjat kattilaan. Jos käytät tuoreita kokonaisia marjoja, lisää 2–3 rkl vettä. Käytä pakastemarjat osittain sulaneina.

2. Lisää Minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua kevyesti poreillen 5 minuuttia, sekoita välillä. Kovakuoristen marjojen (mm. herukat) keittoaika on 10–15 minuuttia.

3. Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa.

Hillo säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta. 

Minihillosokerilla ohjeen mukaan tehty hillo sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.

Katso video!
 

Hilloja Minihillosokerilla:

Mansikka-inkiväärihillo

Kuningatarhillo

Mustaherukkahillo

Reseptin on laatinut

Dansukker