Mansikkatrifle

Kesän herkullisin ja näyttävin jälkiruoka on mansikkatrifle. Kokoa maljaan kerroksittain vaniljakreemiä, kermavaahtoa, mansikoita ja keksejä.

n.10:lle

30 min + tekeytyminen

Arviot (97 kpl)

Ainekset

Vaniljakreemi
6 rkl vaniljakreemijauhetta
2 dl kylmää vettä

Mansikkakerros
600 g mansikoita
1 dl mansikkasiirappia

Kermaseos
2 1/2 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Taloussokeria
100 g tuorejuustoa

Lisäksi
n. 250 g savoiardikeksejä

Koristeluun
mansikoita, syötäviä kukkia

 

Ohjeet

1. Sekoita vesi ja vaniljakreemijauhe tasaiseksi seokseksi. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

2. Halkaise suuret mansikat. Kaada mansikkasiirappi mansikoiden päälle.

3. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokereilla. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

4. Lisää sopivan tarjoilukulhon pohjalle (halk. n. 17 cm) ensin savoiardikeksejä. Levitä keksien pinnalle kerroksittain vaniljakreemiä, mansikka- ja kermaseosta. Toista kunnes viimeiseksi kerrokseksi jää kermaseos. Peitä kulho muovikelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään ainakin muutamaksi tunniksi.

5. Koristele jälkiruoka juuri ennen tarjoilua tuorein marjoin ja syötävin kukkasin.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.