Mansikkasiirappi

Kolmen raaka-aineen mansikkasiirappi on monikäyttöinen. Voit käyttää tätä mainiota makusiirappia niin juomasekoituksissa, booleissa, jälkiruoissa kuin leivonnaisissakin.

PT40M

45 min

Arviot (82 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 1/2 dl vettä
4 dl mansikoita

Ohjeet

1. Lisää sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut veteen.

2. Lisää mansikat ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia.

3. Sulje lämpö ja anna mansikoiden seistä vielä noin 30 minuuttia.

4. Siivilöi mansikat pois ja pullota puhtaaseen pulloon tai purkkiin.

5. Mansikkasiirappi säilyy ilmatiiviissä pullossa jääkaapissa noin 2 viikkoa. Ravista pulloa ennen käyttöä.

Huom!
Voit käyttää siivilöidyt mansikat esim. jäätelön kanssa, leivonnaisissa, pirtelöissä jne.

Käyttövinkkejä

- Mausta hiilihapotettu vesi

- Lisää jäätelöannoksen päälle

- Mausta jäätee

- Tarjoile pannukakkujen ja vohveleiden kera

 

Katso resepti: Mansikka-gimlet

Katso resepti: Mansikkatrifle

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?