Ainekset
2 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 1/2 dl vettä
4 dl mansikoita
Ohjeet
1. Lisää sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut veteen.
2. Lisää mansikat ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia.
3. Sulje lämpö ja anna mansikoiden seistä vielä noin 30 minuuttia.
4. Siivilöi mansikat pois ja pullota puhtaaseen pulloon tai purkkiin.
5. Mansikkasiirappi säilyy ilmatiiviissä pullossa jääkaapissa noin 2 viikkoa. Ravista pulloa ennen käyttöä.
Huom!
Voit käyttää siivilöidyt mansikat esim. jäätelön kanssa, leivonnaisissa, pirtelöissä jne.
Käyttövinkkejä
- Mausta hiilihapotettu vesi
- Lisää jäätelöannoksen päälle
- Mausta jäätee
- Tarjoile pannukakkujen ja vohveleiden kera
Katso resepti: Mansikka-gimlet
Katso resepti: Mansikkatrifle
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!