Mansikkasiirappi

Kolmen raaka-aineen mansikkasiirappi on monikäyttöinen. Voit käyttää tätä mainiota makusiirappia niin juomasekoituksissa, booleissa, jälkiruoissa kuin leivonnaisissakin.

45 min

Arviot (47 kpl)

Ainekset

2 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 1/2 dl vettä
4 dl mansikoita

Ohjeet

1. Lisää sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut veteen.

2. Lisää mansikat ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia.

3. Sulje lämpö ja anna mansikoiden seistä vielä noin 30 minuuttia.

4. Siivilöi mansikat pois ja pullota puhtaaseen pulloon tai purkkiin.

5. Mansikkasiirappi säilyy ilmatiiviissä pullossa jääkaapissa noin 2 viikkoa. Ravista pulloa ennen käyttöä.

Huom!
Voit käyttää siivilöidyt mansikat esim. jäätelön kanssa, leivonnaisissa, pirtelöissä jne.

Käyttövinkkejä

- Mausta hiilihapotettu vesi

- Lisää jäätelöannoksen päälle

- Mausta jäätee

- Tarjoile pannukakkujen ja vohveleiden kera

 

Katso resepti: Mansikka-gimlet

Katso resepti: Mansikkatrifle

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.