Mansikka-muscovadojäätelö

7 tuntia
Kerrassaan herkullinen mansikan, tumman muscovadon ja pähkinän yhdistelmä!
Mansikka-muscovadojäätelö
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl Dansukker Tummaa muscovadosokeria
  • 1 1/2 dl kevytmaitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Lisäksi

  • 2 dl mansikkasosetta
  • 1 dl rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä

Vaahdota keltuaiset ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi pinnoitetussa kattilassa. Lisää keltuais-sokerivaahto kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois levyltä. Lisää mansikkasose ja pähkinät jäätelöseokseen. Anna jäähtyä.

Kaada jäätelöseos pakasterasiaan tai kulhoon ja siirrä peitettynä pakastimeen vähintään 5–6 tunniksi. Sekoita jäätelö muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta saat rakenteesta kuohkeamman.

 

Resepti: Elina Jyväs, Glorian ruoka&viini
Kuva: Tuomas Kolehmainen
www.gloria.fi