Ainekset
Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
1/2 l mansikoita
200 g maitorahkaa
2 munaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden hyvin pestyn luomulimetin raastettu kuori
Koristeluun
mansikoita ja limetin lohkoja
Ohjeet
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikinaa vain sen verran, että ne sekoittuvat. Painele taikina piirasvuokaan (halk. 24–25 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
Ripottele mansikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään. Kaada seos vuokaan mansikoiden päälle ja tasoita. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta alkaa hyytyä ja on kauniin värinen. Jäähdytä ja laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?