Mansikka-limettipiiras

noin 10 annosta 1 tunti
Herkullisen mansikkapiirakan rahkatäytettä maustaa raastettu limetinkuori.
Mansikka-limettipiiras
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 muna
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl kauraleseitä
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 1/2 l mansikoita
    • 200 g maitorahkaa
    • 2 munaa
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • yhden hyvin pestyn luomulimetin raastettu kuori

    Koristeluun

    • mansikoita ja limetin lohkoja

    Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikinaa vain sen verran, että ne sekoittuvat. Painele taikina piirasvuokaan (halk. 24–25 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

    Ripottele mansikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään. Kaada seos vuokaan mansikoiden päälle ja tasoita. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta alkaa hyytyä ja on kauniin värinen. Jäähdytä ja laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker