Mansikka-limettipiiras

Herkullisen mansikkapiirakan rahkatäytettä maustaa raastettu limetinkuori.

noin 10 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
1/2 l mansikoita
200 g maitorahkaa
2 munaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden hyvin pestyn luomulimetin raastettu kuori

Koristeluun
mansikoita ja limetin lohkoja

Ohjeet

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikinaa vain sen verran, että ne sekoittuvat. Painele taikina piirasvuokaan (halk. 24–25 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Ripottele mansikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään. Kaada seos vuokaan mansikoiden päälle ja tasoita. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta alkaa hyytyä ja on kauniin värinen. Jäähdytä ja laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?