Ainekset
Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua voita
Täyte
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 prk (3 dl) makeutettua kondensoitua maitoa
1 ½ sitruunan mehu
Koristeluun
1–2 dl kuohukermaa
1–2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(tuoreita mansikoita tai vadelmia)
Ohjeet
Murusta keksit muovipussissa nuijien tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24 cm. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja sitruunoista puristettu mehu.
Kaada seos pohjan päälle uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kerma jäähtyneen tortun pinnalle. Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla. Tarjoa kylmänä!
Vinkki!
Sitrustorttu maistuu myös ilman kermavaahtoa.
Käytä valkuaiset marenkeihin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?