Mainio sitrustorttu

8 annosta tunti
Tämä helppo ja herkullinen sitruunatorttu on mainio tarjottava arkena ja juhlana.
Mainio sitrustorttu
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 200 g Digestive-keksejä
    • 75 g sulatettua voita

    Täyte

    • 4 munankeltuaista
    • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 prk (3 dl) makeutettua kondensoitua maitoa
    • 1 ½ sitruunan mehu

    Koristeluun

    • 1–2 dl kuohukermaa
    • 1–2 rkl Dansukker Tomusokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • (tuoreita mansikoita tai vadelmia)

    Murusta keksit muovipussissa nuijien tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24 cm. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    Valmista sillä aikaa täyte.

    Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja sitruunoista puristettu mehu.

    Kaada seos pohjan päälle uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

    Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kerma jäähtyneen tortun pinnalle. Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla. Tarjoa kylmänä!

    Vinkki!
    Sitrustorttu maistuu myös ilman kermavaahtoa.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker