Mainio sitrustorttu

Tämä helppo ja herkullinen sitruunatorttu on mainio tarjottava arkena ja juhlana.

8 annosta

PT55M

tunti

Arviot (225 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua voita
Täyte
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 prk (3 dl) makeutettua kondensoitua maitoa
1 ½ sitruunan mehu
Koristeluun
1–2 dl kuohukermaa
1–2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(tuoreita mansikoita tai vadelmia)

Ohjeet

Murusta keksit muovipussissa nuijien tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24 cm. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte.

Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja sitruunoista puristettu mehu.

Kaada seos pohjan päälle uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kerma jäähtyneen tortun pinnalle. Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla. Tarjoa kylmänä!

Vinkki!
Sitrustorttu maistuu myös ilman kermavaahtoa.

Käytä valkuaiset marenkeihin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.