Luumusiirappi

Tuoreista luumuista keitetty makusiirappi sopii juomiin, luonnonjogurttiin, viiliin tai vaikkapa pannukakun päälle sekä ruokien maustamiseen.

PT55M

1 tunti

Arviot (8 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g tuoreita luumuja
5 dl vettä
3 dl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Pane huuhdotut ja pilkotut luumut (kivet voit poistaa tai jättää) kattilaan. Kaada vesi päälle. Anna kiehua hiljaa poristen kauniin punaiseksi mehuksi. Siivilöi. Kaada mehu kattilaan (3–4 dl), lisää sokeri ja keitä 10–15 minuuttia kunnes liemi on siirappimaista. Jäähdytä. Liemen siirappimaisuus lisääntyy jäähtyessä. Säilytä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Vinkki!
Lisää makusiirappia juomiin, luonnonjogurttiin, viiliin tai vaikkapa pannukakun päälle. Se sopii mainiosti myös eri ruokien maustamiseen ja jälkiruokien koristeluun.

Katso resepti: Luumuglögi (alkoholiton)

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.