Lihapyörykät mausteisessa tomaattikastikkeessa

Sekä lihapyörykät että tomaattikastike ovat hyvin maustettuja. Tarjoa spagetin kanssa.

noin 6 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Lihapyörykät
600 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
2 tl Dansukker Fariinisokeria
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ tl suolaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä maun mukaan
1 muna

Tomaattikastike

2 rkl öljyä
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl kuivattua minttua
500 g paseerattua tomaattia
mustapippuria myllystä
3 isoa terttutomaattia lohkoina
3 säilöttyä mietoa chiliä (esim. Peppadew Piquanté) tai pala punaista chilipaprikaa
2 säilöttyä sitruunaa paloiteltuna
2 dl vettä
suolaa maun mukaan

Ohjeet

Kuumenna öljy pannulla ja lisää fariinisokeri ja silputtu sipuli. Kuullota hetki. Laita jauheliha, sipuliseos ja muut ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja pyörittele noin 40 tasakokoista pienehköä pyörykkää. Paista kuumassa paistinpannussa öljyssä tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa.

Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Lisää fariinisokeri, sipuli, valkosipuli ja minttu. Kääntele hetki. Lisää paseerattu tomaatti, mustapippuri, terttutomaattilohkot, chili, sitruunapalat ja vesi. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Mausta suolalla. Lisää joukkoon lihapyörykät. Kuumenna.

Tarjoa spagetin kanssa. Koristele tuoreella mintulla.

Katso resepti: Säilötyt sitruunat
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?