Säilötyt sitruunat

Suolaan säilötyt sitruunat ovat tuttuja marokkolaisesta ruokakulttuurista.

PT10M

10 minuuttia + tekeytyminen 2–4 viikkoa

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kg luomusitruunoita
1 l vettä
1 dl merisuolaa
1/2 l valkoviinietikkaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
3 mausteneilikkaa
1 tl mustapippureita

Ohjeet

Pese sitruunat hyvin ja pane ne lämpimiin, puhtaisiin purkkeihin. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Kaada kuuma liemi sitruunoiden päälle ja sulje purkit. Anna sitruunoiden tekeytyä vähintään neljä viikkoa ennen käyttöä.

Sitruunat voi myös viipaloida tai leikata neljäksi lohkoksi. Silloin ne ovat käyttövalmiita jo 1–2 viikon kuluttua.

Vinkki!
Käytä säilöttyä sitruunaa esimerkiksi (marokkolaisissa) pataruoissa. Pilko sitä salaatteihin ja tahnoihin. Grillaa sitruunaviipaleita ja tarjoa ruokien lisäkkeenä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?