Säilötyt sitruunat

10 minuuttia + tekeytyminen 2–4 viikkoa
Suolaan säilötyt sitruunat ovat tuttuja marokkolaisesta ruokakulttuurista.
Säilötyt sitruunat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 kg luomusitruunoita
  • 1 l vettä
  • 1 dl merisuolaa
  • 1/2 l valkoviinietikkaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 kanelitanko
  • 3 mausteneilikkaa
  • 1 tl mustapippureita

Pese sitruunat hyvin ja pane ne lämpimiin, puhtaisiin purkkeihin. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Kaada kuuma liemi sitruunoiden päälle ja sulje purkit. Anna sitruunoiden tekeytyä vähintään neljä viikkoa ennen käyttöä.

Sitruunat voi myös viipaloida tai leikata neljäksi lohkoksi. Silloin ne ovat käyttövalmiita jo 1–2 viikon kuluttua.

Vinkki!
Käytä säilöttyä sitruunaa esimerkiksi (marokkolaisissa) pataruoissa. Pilko sitä salaatteihin ja tahnoihin. Grillaa sitruunaviipaleita ja tarjoa ruokien lisäkkeenä.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker