Kolmen kerroksen herkku

Kesäinen jälkiruoka suklaamoussesta, sitruunavaahdosta, keksinmuruista ja mansikoista.

10 annosta

PT40M

40 minuuttia

Arviot (86 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Suklaamousse
150 g tummaa suklaata
4 rkl Dansukker Tummaa siirappia
3 dl vispikermaa
3 munaa
Sitruunavaahto
200 g tuorejuustoa
½ dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
Marinoidut mansikat
4 dl mansikoita
2 luomulimetin mehu ja kuoriraaste
4 rkl Dansukker Tummaa siirappia
Lisäksi
6–8 Digestive-keksiä

Ohjeet

Paloittele tumma suklaa ja sulata syvällä lautasella mikroaaltouunissa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Kun suklaa on sulanut, sekoita joukkoon siirappi.

Vaahdota kerma vaahdoksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto suklaaseokseen ja sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Valmista sitruunavaahto. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja lemon curd keskenään tasaiseksi tahnaksi.

Poista mansikoista kannat ja paloittele ne lohkoiksi. Pese limetit hyvin ja raasta kuori mansikoiden joukkoon. Purista joukkoon mehu. Lisää siirappi ja sekoita ainekset keskenään. Anna maustua hetki kylmässä.

Murusta keksit karkeaksi rouheeksi.

Kokoa suklaamoussesta, sitruunavaahdosta ja keksinmuruista kerroksittain annokset juomalaseihin. Koristele marinoiduilla marjoilla. Tarjoa kylmänä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.