Kolmen kerroksen herkku

10 annosta 40 minuuttia
Kesäinen jälkiruoka suklaamoussesta, sitruunavaahdosta, keksinmuruista ja mansikoista.
Kolmen kerroksen herkku
Arvioi: (58kpl)

Ainekset

    Suklaamousse

    • 150 g tummaa suklaata
    • 4 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
    • 3 dl vispikermaa
    • 3 munaa

    Sitruunavaahto

    Marinoidut mansikat

    • 4 dl mansikoita
    • 2 limetin mehu ja kuoriraaste
    • 4 rkl Dansukker Muscovadosiirappia

    Lisäksi

    • 6–8 Digestive-keksiä

    Paloittele tumma suklaa ja sulata syvällä lautasella mikroaaltouunissa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Kun suklaa on sulanut, sekoita joukkoon siirappi.

    Vaahdota kerma vaahdoksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto suklaaseokseen ja sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

    Valmista sitruunavaahto. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja lemon curd keskenään tasaiseksi tahnaksi.

    Poista mansikoista kannat ja paloittele ne lohkoiksi. Pese limetit hyvin ja raasta kuori mansikoiden joukkoon. Purista joukkoon mehu. Lisää siirappi ja sekoita ainekset keskenään. Anna maustua hetki kylmässä.

    Murusta keksit karkeaksi rouheeksi.

    Kokoa suklaamoussesta, sitruunavaahdosta ja keksinmuruista kerroksittain annokset juomalaseihin. Koristele marinoiduilla marjoilla. Tarjoa kylmänä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker