Ainekset
Suklaamousse
150 g tummaa suklaata
4 rkl Dansukker Tummaa siirappia
3 dl vispikermaa
3 munaa
Sitruunavaahto
200 g tuorejuustoa
½ dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
Marinoidut mansikat
4 dl mansikoita
2 luomulimetin mehu ja kuoriraaste
4 rkl Dansukker Tummaa siirappia
Lisäksi
6–8 Digestive-keksiä
Ohjeet
Paloittele tumma suklaa ja sulata syvällä lautasella mikroaaltouunissa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Kun suklaa on sulanut, sekoita joukkoon siirappi.
Vaahdota kerma vaahdoksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto suklaaseokseen ja sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.
Valmista sitruunavaahto. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja lemon curd keskenään tasaiseksi tahnaksi.
Poista mansikoista kannat ja paloittele ne lohkoiksi. Pese limetit hyvin ja raasta kuori mansikoiden joukkoon. Purista joukkoon mehu. Lisää siirappi ja sekoita ainekset keskenään. Anna maustua hetki kylmässä.
Murusta keksit karkeaksi rouheeksi.
Kokoa suklaamoussesta, sitruunavaahdosta ja keksinmuruista kerroksittain annokset juomalaseihin. Koristele marinoiduilla marjoilla. Tarjoa kylmänä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?