Kolmen kerroksen herkku

Kesäinen jälkiruoka suklaamoussesta, sitruunavaahdosta, keksinmuruista ja mansikoista.

10 annosta

40 minuuttia

Arviot (81 kpl)

Ainekset

Suklaamousse
150 g tummaa suklaata
4 rkl Dansukker Tummaa siirappia
3 dl vispikermaa
3 munaa
Sitruunavaahto
200 g tuorejuustoa
½ dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
Marinoidut mansikat
4 dl mansikoita
2 luomulimetin mehu ja kuoriraaste
4 rkl Dansukker Tummaa siirappia
Lisäksi
6–8 Digestive-keksiä

Ohjeet

Paloittele tumma suklaa ja sulata syvällä lautasella mikroaaltouunissa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Kun suklaa on sulanut, sekoita joukkoon siirappi.

Vaahdota kerma vaahdoksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto suklaaseokseen ja sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Valmista sitruunavaahto. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja lemon curd keskenään tasaiseksi tahnaksi.

Poista mansikoista kannat ja paloittele ne lohkoiksi. Pese limetit hyvin ja raasta kuori mansikoiden joukkoon. Purista joukkoon mehu. Lisää siirappi ja sekoita ainekset keskenään. Anna maustua hetki kylmässä.

Murusta keksit karkeaksi rouheeksi.

Kokoa suklaamoussesta, sitruunavaahdosta ja keksinmuruista kerroksittain annokset juomalaseihin. Koristele marinoiduilla marjoilla. Tarjoa kylmänä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?