Koivuhalko - juhannushalko - jouluhalko - Dansukker

Koivuhalko

10–12 annosta 30 minuuttia
Leivo juhannuspöytään herkullinen koivuhalko. Jouluhalon suomalaisversio sopii myös muihin kesäjuhliin ja vaikkapa itsenäisyyspäivään.
Koivuhalko
Arvioi: (42kpl)

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200 g tuorejuustoa
  • ½ dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ dl sitruuna- tai limettitahnaa, appelsiinimarmeladia tai muuta hilloa/marmeladia

Pinnalle

  • 300 g tuorejuustoa
  • 1 luomusitruunan kuoriraaste
  • 200 g valkosuklaata

Lisäksi

  • 2 tl salmiakkimixeriä tai vettä
  • 5 g salmiakkijauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin ja levitä leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa.

Laita täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja kääri torttu rullalle. Leikkaa päätypalat siistiksi ja nosta torttu tarjoiluvadille.

Notkista tuorejuustoa kulhossa ja raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita valkosuklaa kuorrutteen joukkoon. Levitä kuorrute epätasaisesti tortun pinnalle.

Sekoita salmiakkimixeri tai vesi ja salmiakkijauhe keskenään paksuksi puuromaiseksi seokseksi. Vedä seoksesta cocktailtikulla raitoja pinnalle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki!
Kokeile täytteessä mangohilloa!

Mangopalahillo
300 g tuoretta mangoa
1/2 sitruunan puristettu mehu
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Hillosokeria

Kuori ja paloittele mango pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan sitruunamehun kanssa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä usein sekoittaen noin viisi minuuttia. Laita hillo kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;