Koivuhalko

Leivo juhannuspöytään herkullinen koivuhalko. Jouluhalon suomalaisversio sopii myös muihin kesäjuhliin ja vaikkapa itsenäisyyspäivään.

10–12 annosta

PT25M

30 minuuttia

Arviot (49 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g tuorejuustoa
½ dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl sitruuna- tai limettitahnaa, appelsiinimarmeladia tai muuta hilloa/marmeladia
Pinnalle
300 g tuorejuustoa
1 luomusitruunan kuoriraaste
200 g valkosuklaata
Lisäksi
2 tl salmiakkimixeriä tai vettä
5 g salmiakkijauhetta

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin ja levitä leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa.

Laita täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja kääri torttu rullalle. Leikkaa päätypalat siistiksi ja nosta torttu tarjoiluvadille.

Notkista tuorejuustoa kulhossa ja raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita valkosuklaa kuorrutteen joukkoon. Levitä kuorrute epätasaisesti tortun pinnalle.

Sekoita salmiakkimixeri tai vesi ja salmiakkijauhe keskenään paksuksi puuromaiseksi seokseksi. Vedä seoksesta cocktailtikulla raitoja pinnalle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki!
Kokeile täytteessä mangohilloa!

Mangopalahillo
300 g tuoretta mangoa
1/2 sitruunan puristettu mehu
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Hillosokeria

Kuori ja paloittele mango pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan sitruunamehun kanssa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä usein sekoittaen noin viisi minuuttia. Laita hillo kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.