Kinuskileivospalat

12–25 palaa 1½ tuntia
Korvaa Muscovado Fariinisokerilla tai Siro erikoishienolla sokerilla. Saat maistuvia ja toisistaan sekä maussa että värissä poikkeavia leivonnaisia.
Kinuskileivospalat
Arvioi: (57kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–22%)
  • 250 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
  • 4 isoa (250 g) kananmunaa
  • 180 g (3 dl) vehnäjauhoja
  • 100 g (1 ½ dl) perunajauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • maustemitallinen suolaa

Kinuski

  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria

1. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (20 x 32 cm, reunan korkeus 2–3 cm). Voitele leivinpaperi ohuesti voilla, margariinilla tai rypsiöljyllä.

2. Valmista taikina huoneenlämpöisistä aineksista. Vatkaa rasva, tuorejuusto ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilöity seos vaahtoon. Sekoita huolellisesti pohjaa myöten.

3. Kaada taikina pellille ja tasoita pinta. Ei haittaa vaikka hyvin sekoitettu kakkutaikina saattaa näyttää paikoin hiukan rakeiselta.

4. Paista uunissa 180 asteessa 20–25 minuuttia. Kokeile kypsyys kakkulevyn keskikohdasta cocktailtikulla ennen uunista ottamista. Jäähdytä.

5. Mittaa kinuskia varten kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Anna poreilla miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, sekoita välillä.

6. Jäähdytä kinuskia pari minuuttia ennen kuin levität sen kakkulevylle. Siirrä levy 30 minuutiksi jääkaappiin. Paloittele ja siirrä palat tarjoiluvadille.

7. Säilytä kinuskileivospalat jääkaapissa. Maukkaimmillaan kakkupalat ovat kuitenkin huoneenlämpöisinä. 

Vinkki!
Vastavalmistunut kakku maistuu jälkiruokana kinuskin ollessa lämmintä ja hiukan valuvaa. Voit koristella kakkupalat marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä, kookoshiutaleilla tai paahdetuilla mantelilastuilla sekä kermavaahdolla.

Reseptin on laatinut

Dansukker