Ainekset
Taikina
4 isoa kananmunaa
250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kutakin: muskottipähkinä, inkivääri, kardemumma
1 ½ dl juoksevaa margariinia
3 kypsää banaania
Kuorrutus
300 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
6–9 rkl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
elintarvikevärejä
Pinnalle
Dansukker Fariinisokeria ja Rapeaa raesokeria
värikkäitä, keskikokoisia muffinivuokia
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja fariinisokeri. Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja mausteet ja lisää seos kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Sekoita juokseva margariini ja haarukalla karkeaksi murskatut banaanit taikinaan.
Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin (12 kpl), jaa taikina vuokiin, täytä vuoat hieman yli puoleenväliin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Toimi lopun taikinan kanssa samoin.
Jaa tuorejuusto eri kulhoihin, jos haluat värjätä sitä eri väreillä, ja annostele tomusokeria päälle. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaväristä ja notkeaa. Kuorruta ja koristele jäähtyneet muffinit juuri ennen tarjoamista.
Vinkki!
Muffinit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?