Kaura-banaanimuffinit

20–24 kpl 1 tunti
Hävikistä herkuksi! Mitä kypsempi banaani, sitä mehevämpi muffini. Ja tuorejuustosta maukas kuorrutus pinnalle.
Kaura-banaanimuffinit
Arvioi: (61kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 4 isoa kananmunaa
    • 250 g Dansukker Fariinisokeria
    • 2 ½ dl vehnäjauhoja
    • 2 dl kaurahiutaleita
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl leivinjauhetta
    • ½ tl kutakin: muskottipähkinä, inkivääri, kardemumma
    • 1 ½ dl juoksevaa margariinia
    • 3 kypsää banaania

    Kuorrutus

    • 300 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
    • 2–3 rkl Dansukker Tomusokeria
    • 2–3 rkl Dansukker Kaakaotomusokeria
    • 2–3 rkl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria

    Pinnalle

    • Dansukker Fariinisokeria ja Rapeaa raesokeria
    • värikkäitä, keskikokoisia muffinivuokia

    Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja fariinisokeri. Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja mausteet ja lisää seos kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Sekoita juokseva margariini ja haarukalla karkeaksi murskatut banaanit taikinaan.

    Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin (12 kpl), jaa taikina vuokiin, täytä vuoat hieman yli puoleenväliin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Toimi lopun taikinan kanssa samoin.

    Jaa tuorejuusto kolmeen kulhoon ja annostele tomusokerit päälle. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaväristä ja notkeaa. Kuorruta ja koristele jäähtyneet muffinit juuri ennen tarjoamista.

    Vinkki!
    Muffinit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker