Karpalopannacotta

Herkullinen joulun kerrosjälkiruoka karpalotäytteestä ja kermaisesta pannacotasta.

6 annosta

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Karpalotäyte
200 g karpaloita
1 tl appelsiininkuoriraastetta
1 appelsiinin mehu (1 dl)
1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Pannacotta
5 dl kermaa
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Viimeistelyyn
3 piparkakkua

Ohjeet

Mittaa karpalot, appelsiininkuoriraaste ja -mehu sekä hillo-marmeladisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden verran.

Kiehauta kerma, kanelitangot ja halkaistu vaniljatanko. Anna maustua 15 minuuttia. Lisää hyytelösokeri Multi ja kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Siivilöi seos kannuun ja kaada puolet pannacottakermasta tarjoiluastioihin ja siirrä astiat jääkaappiin hyytymään. Kun seos on hyytynyt (n. 15–30 min.), annostele puolet karpalotäytteestä annosten päälle. Kuumenna jäljelle jäänyt pannacottaseos juoksevaksi ja valuta se lusikan kuperaa puolta pitkin karpalotäytteen päälle. Laita jälleen jääkaappiin hyytymään. Annostele loput karpalotäytteestä hyytyneen, viimeisen pannacottakerroksen päälle. Koristele annokset murustetulla piparkakulla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Karpalopannacottan kanssa maistuu hurmaava appelsiinisorbetti

Kuvassa näkyvä annos syntyy seuraavasti: Käytä pannacotta-kerroksiin 2/3 karpalotäytteestä. Soseuta loppu karpalotäyte yhdessä jääkylmän vesitilkan kanssa kastikkeeksi. Nosta pannacotta-annokset lautasille. Vedä kastikkeesta raidat lautasille, pyöräytä päälle appelsiinisorbettipallot. Viimeistele annokset murustetulla piparkakulla. Tarjoa välittömästi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.