Karpalopannacotta

Herkullinen joulun kerrosjälkiruoka karpalotäytteestä ja kermaisesta pannacotasta.

6 annosta

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Karpalotäyte
200 g karpaloita
1 tl appelsiininkuoriraastetta
1 appelsiinin mehu (1 dl)
1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Pannacotta
5 dl kermaa
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Viimeistelyyn
3 piparkakkua

Ohjeet

Mittaa karpalot, appelsiininkuoriraaste ja -mehu sekä hillo-marmeladisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden verran.

Kiehauta kerma, kanelitangot ja halkaistu vaniljatanko. Anna maustua 15 minuuttia. Lisää hyytelösokeri Multi ja kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Siivilöi seos kannuun ja kaada puolet pannacottakermasta tarjoiluastioihin ja siirrä astiat jääkaappiin hyytymään. Kun seos on hyytynyt (n. 15–30 min.), annostele puolet karpalotäytteestä annosten päälle. Kuumenna jäljelle jäänyt pannacottaseos juoksevaksi ja valuta se lusikan kuperaa puolta pitkin karpalotäytteen päälle. Laita jälleen jääkaappiin hyytymään. Annostele loput karpalotäytteestä hyytyneen, viimeisen pannacottakerroksen päälle. Koristele annokset murustetulla piparkakulla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Karpalopannacottan kanssa maistuu hurmaava appelsiinisorbetti

Kuvassa näkyvä annos syntyy seuraavasti: Käytä pannacotta-kerroksiin 2/3 karpalotäytteestä. Soseuta loppu karpalotäyte yhdessä jääkylmän vesitilkan kanssa kastikkeeksi. Nosta pannacotta-annokset lautasille. Vedä kastikkeesta raidat lautasille, pyöräytä päälle appelsiinisorbettipallot. Viimeistele annokset murustetulla piparkakulla. Tarjoa välittömästi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.