Karpalopannacotta

6 annosta 1½ tuntia
Herkullinen joulun kerrosjälkiruoka karpalotäytteestä ja kermaisesta pannacotasta.
Karpalopannacotta
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Karpalotäyte

    • 200 g karpaloita
    • 1 tl appelsiininkuoriraastetta
    • 1 appelsiinin mehu (1 dl)
    • 1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

    Pannacotta

    • 5 dl kermaa
    • 2 kanelitankoa
    • 1 vaniljatanko
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

    Viimeistelyyn

    • 3 piparkakkua

    Mittaa karpalot, appelsiininkuoriraaste ja -mehu sekä hillo-marmeladisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden verran.

    Kiehauta kerma, kanelitangot ja halkaistu vaniljatanko. Anna maustua 15 minuuttia. Lisää hyytelösokeri Multi ja kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Siivilöi seos kannuun ja kaada puolet pannacottakermasta tarjoiluastioihin ja siirrä astiat jääkaappiin hyytymään. Kun seos on hyytynyt (n. 15–30 min.), annostele puolet karpalotäytteestä annosten päälle. Kuumenna jäljelle jäänyt pannacottaseos juoksevaksi ja valuta se lusikan kuperaa puolta pitkin karpalotäytteen päälle. Laita jälleen jääkaappiin hyytymään. Annostele loput karpalotäytteestä hyytyneen, viimeisen pannacottakerroksen päälle. Koristele annokset murustetulla piparkakulla juuri ennen tarjoilua.

    Vinkki!
    Karpalopannacottan kanssa maistuu hurmaava appelsiinisorbetti

    Kuvassa näkyvä annos syntyy seuraavasti: Käytä pannacotta-kerroksiin 2/3 karpalotäytteestä. Soseuta loppu karpalotäyte yhdessä jääkylmän vesitilkan kanssa kastikkeeksi. Nosta pannacotta-annokset lautasille. Vedä kastikkeesta raidat lautasille, pyöräytä päälle appelsiinisorbettipallot. Viimeistele annokset murustetulla piparkakulla. Tarjoa välittömästi.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker