Ainekset
25 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl maitoa
4 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
7 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
Kanelitäyte
25 g voita
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl kanelia
Pinnalle
Dansukker Rapeaa raesokeria
Ohjeet
Valmista taikina kotona ja ota retkelle mukaan muovipussissa tai rasiassa. Voit ottaa mukaan myös hieman vehnäjauhoja taikinan käsittelyyn.
Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
Sulata täytteen voi. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita täyte taikinan joukkoon. Lisää hieman vehnäjauhoja, ettei taikina ole liian tarttuvaa.
Jaa taikina 16 palaan ja pyörittele ne käsin tangoiksi. Kieputtele tangot tikkuihin ja sirottele pinnalle halutessasi raesokeria. Paista käännellen nuotion tai grillin loimussa.
Katso myös: Tikkusämpylät
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.