Ainekset
25 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl maitoa
4 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
7 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
Kanelitäyte
25 g voita
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl kanelia
Pinnalle
Dansukker Rapeaa raesokeria
Ohjeet
Valmista taikina kotona ja ota retkelle mukaan muovipussissa tai rasiassa. Voit ottaa mukaan myös hieman vehnäjauhoja taikinan käsittelyyn.
Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
Sulata täytteen voi. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita täyte taikinan joukkoon. Lisää hieman vehnäjauhoja, ettei taikina ole liian tarttuvaa.
Jaa taikina 16 palaan ja pyörittele ne käsin tangoiksi. Kieputtele tangot tikkuihin ja sirottele pinnalle halutessasi raesokeria. Paista käännellen nuotion tai grillin loimussa.
Katso myös: Tikkusämpylät
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?