Kanelinen suklaakahvikakku

Leivo kanelinen suklaakahvikakku jouluksi ja muihin juhliin. Tai nauti mehevää suklaista kuivakakkua kahvin kera milloin vaan. Sopii myös herkkulahjaksi!

12 annosta

1 tunti 10 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

2 dl maitoa

2 rkl pikakahvijauhetta

175 g pehmeää voita

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1 dl Dansukker Luomufariinisokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 tl kanelia

1½ tl leivinjauhetta

1 dl tummaa suklaata, rouhittuna

Ohjeet

 1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kahvikakkuvuoka (1½ l) voilla, ripottele mantelilastuja ja tomuta sitten tomusokerilla tai jauholla (ei pakollista, jos luotat että kakku irtoaa vuoasta).

 2. Lämmitä kattilassa tai mikrossa maito ja lisää pikakahvijauhe maidon joukkoon, sekoita huolella joukkoon.

 3. Mittaa kulhoon (tai yleiskoneeseen) voi ja sokerit, vaahdota vatkaimilla vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen, käy reunat läpi nuolijalla ja vatkaa vielä hetki.

 4. Mittaa kaikki kuivat ainekset toiseen kulhoon. Lisää sitten kuivia aineksia ja maito-kahviseosta vuorotellen vaahdon joukkoon, koko ajan hiljalleen sekoittaen. Älä kuitenkaan ylisekoita taikinaa, jotta siitä ei tule sitkeä. Kääntele viimeisenä joukkoon rouhittu suklaa.

 5. Kaavi kakkutaikina valmisteltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 45–50 minuuttia, kokeile kypsyyttä hammastikulla.

Voit koristella kakun vaikkapa suolakaramellikastikkeella. Kakku säilyy hyvänä vajaan viikon kylmässä säilytettynä, hetken pidempään jos et laita pinnalle suolakaramellia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.