Ainekset
2 dl maitoa
2 rkl pikakahvijauhetta
175 g pehmeää voita
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Luomufariinisokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl kanelia
1½ tl leivinjauhetta
1 dl tummaa suklaata, rouhittuna
Ohjeet
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kahvikakkuvuoka (1½ l) voilla, ripottele mantelilastuja ja tomuta sitten tomusokerilla tai jauholla (ei pakollista, jos luotat että kakku irtoaa vuoasta).
2. Lämmitä kattilassa tai mikrossa maito ja lisää pikakahvijauhe maidon joukkoon, sekoita huolella joukkoon.
3. Mittaa kulhoon (tai yleiskoneeseen) voi ja sokerit, vaahdota vatkaimilla vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen, käy reunat läpi nuolijalla ja vatkaa vielä hetki.
4. Mittaa kaikki kuivat ainekset toiseen kulhoon. Lisää sitten kuivia aineksia ja maito-kahviseosta vuorotellen vaahdon joukkoon, koko ajan hiljalleen sekoittaen. Älä kuitenkaan ylisekoita taikinaa, jotta siitä ei tule sitkeä. Kääntele viimeisenä joukkoon rouhittu suklaa.
5. Kaavi kakkutaikina valmisteltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 45–50 minuuttia, kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Voit koristella kakun vaikkapa suolakaramellikastikkeella. Kakku säilyy hyvänä vajaan viikon kylmässä säilytettynä, hetken pidempään jos et laita pinnalle suolakaramellia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?