Kanelinen suklaakahvikakku

Leivo kanelinen suklaakahvikakku jouluksi ja muihin juhliin. Tai nauti mehevää suklaista kuivakakkua kahvin kera milloin vaan. Sopii myös herkkulahjaksi!

12 annosta

PT1H

1 tunti 10 minuuttia

Arviot (9 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl maitoa

2 rkl pikakahvijauhetta

175 g pehmeää voita

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1 dl Dansukker Luomufariinisokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 tl kanelia

1½ tl leivinjauhetta

1 dl tummaa suklaata, rouhittuna

Ohjeet

 1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kahvikakkuvuoka (1½ l) voilla, ripottele mantelilastuja ja tomuta sitten tomusokerilla tai jauholla (ei pakollista, jos luotat että kakku irtoaa vuoasta).

 2. Lämmitä kattilassa tai mikrossa maito ja lisää pikakahvijauhe maidon joukkoon, sekoita huolella joukkoon.

 3. Mittaa kulhoon (tai yleiskoneeseen) voi ja sokerit, vaahdota vatkaimilla vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen, käy reunat läpi nuolijalla ja vatkaa vielä hetki.

 4. Mittaa kaikki kuivat ainekset toiseen kulhoon. Lisää sitten kuivia aineksia ja maito-kahviseosta vuorotellen vaahdon joukkoon, koko ajan hiljalleen sekoittaen. Älä kuitenkaan ylisekoita taikinaa, jotta siitä ei tule sitkeä. Kääntele viimeisenä joukkoon rouhittu suklaa.

 5. Kaavi kakkutaikina valmisteltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 45–50 minuuttia, kokeile kypsyyttä hammastikulla.

Voit koristella kakun vaikkapa suolakaramellikastikkeella. Kakku säilyy hyvänä vajaan viikon kylmässä säilytettynä, hetken pidempään jos et laita pinnalle suolakaramellia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?