Kanelinen suklaakahvikakku - Dansukker

Kanelinen suklaakahvikakku

12 annosta 1 tunti 10 minuuttia
Leivo kanelinen suklaakahvikakku jouluksi ja muihin juhliin. Tai nauti mehevää suklaista kuivakakkua kahvin kera milloin vaan. Sopii myös herkkulahjaksi!
Kanelinen suklaakahvikakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl pikakahvijauhetta
  • 175 g pehmeää voita
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl Dansukker Luomufariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl tummaa suklaata, rouhittuna

 1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kahvikakkuvuoka (1½ l) voilla, ripottele mantelilastuja ja tomuta sitten tomusokerilla tai jauholla (ei pakollista, jos luotat että kakku irtoaa vuoasta).

 2. Lämmitä kattilassa tai mikrossa maito ja lisää pikakahvijauhe maidon joukkoon, sekoita huolella joukkoon.

 3. Mittaa kulhoon (tai yleiskoneeseen) voi ja sokerit, vaahdota vatkaimilla vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen, käy reunat läpi nuolijalla ja vatkaa vielä hetki.

 4. Mittaa kaikki kuivat ainekset toiseen kulhoon. Lisää sitten kuivia aineksia ja maito-kahviseosta vuorotellen vaahdon joukkoon, koko ajan hiljalleen sekoittaen. Älä kuitenkaan ylisekoita taikinaa, jotta siitä ei tule sitkeä. Kääntele viimeisenä joukkoon rouhittu suklaa.

 5. Kaavi kakkutaikina valmisteltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 45–50 minuuttia, kokeile kypsyyttä hammastikulla.

Voit koristella kakun vaikkapa suolakaramellikastikkeella. Kakku säilyy hyvänä vajaan viikon kylmässä säilytettynä, hetken pidempään jos et laita pinnalle suolakaramellia.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;