Salted Caramel

Salted Caramel sopii jäätelön ja jälkiruokien sekä leivonnaisten kastikkeeksi, dippikastikkeeksi, täytteisiin ja kuorrutteeksi. Suolakinuskikastike on herkkua myös sellaisenaan!

noin 3,5 dl

PT25M

30 min + jäähtyminen 2 h

Arviot (168 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
90 g voita
2 dl kuohukermaa
suolaa

Ohjeet

1. Mittaa sokeri paksupohjaiseen, laakeaan kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä tumman kultaiseksi nesteeksi.
2. Lisää huoneenlämpöinen pieneksi kuutioitu voi ja nosta hieman lieden lämpötilaa. Anna tekeytyä muutaman minuutin ajan.
3. Mittaa kuohukerma astiaan ja lämmitä sitä hetken ajan mikrossa tai kasarilla.
4. Kaada lämmin kerma ohuena nauhana sokeri-voiseokseen. Varo, seos kuohahtaa ja voi räiskyä ympäriinsä.
5. Anna seoksen kuplia rauhassa kahdesta kolmeen minuuttiin. Laske hieman lieden lämpötilaa.
6. Kaada seos puhtaaseen purkkiin tai kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
7. Karamellikastikkeen jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi ripottele pinnalle suolaa ja nosta jääkaappiin.

Säilyy huoneenlämmössä noin vuorokauden ja jääkaapissa säilytettynä kaksi viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?