Salted Caramel

Salted Caramel sopii jäätelön ja jälkiruokien sekä leivonnaisten kastikkeeksi, dippikastikkeeksi, täytteisiin ja kuorrutteeksi. Suolakinuskikastike on herkkua myös sellaisenaan!

noin 3,5 dl

30 min + jäähtyminen 2 h

Arviot (67 kpl)

Ainekset

200 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
90 g voita
2 dl kuohukermaa
suolaa

Ohjeet

1. Mittaa sokeri paksupohjaiseen, laakeaan kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä tumman kultaiseksi nesteeksi.
2. Lisää huoneenlämpöinen pieneksi kuutioitu voi ja nosta hieman lieden lämpötilaa. Anna tekeytyä muutaman minuutin ajan.
3. Mittaa kuohukerma astiaan ja lämmitä sitä hetken ajan mikrossa tai kasarilla.
4. Kaada lämmin kerma ohuena nauhana sokeri-voiseokseen. Varo, seos kuohahtaa ja voi räiskyä ympäriinsä.
5. Anna seoksen kuplia rauhassa kahdesta kolmeen minuuttiin. Laske hieman lieden lämpötilaa.
6. Kaada seos puhtaaseen purkkiin tai kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
7. Karamellikastikkeen jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi ripottele pinnalle suolaa ja nosta jääkaappiin.

Säilyy huoneenlämmössä noin vuorokauden ja jääkaapissa säilytettynä kaksi viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.