Ainekset
200 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
90 g voita
2 dl kuohukermaa
suolaa
Ohjeet
1. Mittaa sokeri paksupohjaiseen, laakeaan kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä tumman kultaiseksi nesteeksi.
2. Lisää huoneenlämpöinen pieneksi kuutioitu voi ja nosta hieman lieden lämpötilaa. Anna tekeytyä muutaman minuutin ajan.
3. Mittaa kuohukerma astiaan ja lämmitä sitä hetken ajan mikrossa tai kasarilla.
4. Kaada lämmin kerma ohuena nauhana sokeri-voiseokseen. Varo, seos kuohahtaa ja voi räiskyä ympäriinsä.
5. Anna seoksen kuplia rauhassa kahdesta kolmeen minuuttiin. Laske hieman lieden lämpötilaa.
6. Kaada seos puhtaaseen purkkiin tai kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
7. Karamellikastikkeen jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi ripottele pinnalle suolaa ja nosta jääkaappiin.
Säilyy huoneenlämmössä noin vuorokauden ja jääkaapissa säilytettynä kaksi viikkoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!