Kääretorttuleivokset

4 annosta 30 minuuttia
Kääretortusta teet helposti nopeat leivokset vaikkapa yllätysvieraille! Täytä hillolla ja koristele kermavaahdolla ja marjoilla.
Kääretorttuleivokset
Arvioi: (19kpl)

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • n. 2 dl hilloa

Koristeluun

  • kermavaahtoa
  • marjoja

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 7–10 minuuttia.

Pane puhdas leivinpaperi työpöydälle ja ripottele pinnalle ohut kerros Siro-sokeria. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistoleivinpaperi varovasti ja anna torttupohjan jäähtyä hetki. Levitä hillo kevein vedoin levylle ja rullaa torttu tiiviisti leivinpaperia apuna käyttäen. Anna kääretortun mielellään maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Leikkaa kääretortusta 4 viipaletta ja laita ne tarjoilulautaselle kierrekuvio ylöspäin. Pursota päälle kermavaahtoa ja koristele marjoilla.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker