Ice pops: Mansikka-minttumehujäät

6–8 kpl yli 3 tuntia
Tee itse mehujäätä! Näihin kesäisiin mehujääpuikkoihin käytetään tuoreita mansikoita ja mausteeksi inkivääriä, sitruunaa ja minttua.
Ice pops: Mansikka-minttumehujäät
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 6 dl (300 g) mansikoita
  • 2 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • ¾ dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • n. 2 cm pala raastettua inkivääriä
  • luomusitruunan kuoriraaste ja mehu
  • 1 ruukku tuoretta minttua hienonnettuna

1. Huuhtele ja pilko mansikat pieniksi paloiksi.

2. Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Lisää inkivääri- ja sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Lisää ¾ mansikoista ja keitä viisi minuuttia. Siivilöi mansikat ja nosta sivuun.

3. Keitä mansikkamehua vielä kymmenen minuuttia.

4. Lisää hienonnettu minttu kypsennettyjen mansikoiden joukkoon ja lisää mehu ja loput tuoreet mansikat. Anna seoksen jäähtyä. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään kolme tuntia tai mielellään yön yli.
 

Katso myös: Marjamehujäät

Reseptin on laatinut

Dansukker