Ainekset
6 dl (300 g) mansikoita
2 dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
¾ dl Dansukker Glukoosisiirappia
n. 2 cm pala raastettua inkivääriä
luomusitruunan kuoriraaste ja mehu
1 ruukku tuoretta minttua hienonnettuna
Ohjeet
1. Huuhtele ja pilko mansikat pieniksi paloiksi.
2. Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Lisää inkivääri- ja sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Lisää ¾ mansikoista ja keitä viisi minuuttia. Siivilöi mansikat ja nosta sivuun.
3. Keitä mansikkamehua vielä kymmenen minuuttia.
4. Lisää hienonnettu minttu kypsennettyjen mansikoiden joukkoon ja lisää mehu ja loput tuoreet mansikat. Anna seoksen jäähtyä. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään kolme tuntia tai mielellään yön yli.
Katso myös: Marjamehujäät
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.