Hyydytetty lohikakku

Pieni lohivoileipäkakku saaristolaisleipä-juustoraastepohjalla ja ranskankerma-rahkatäytteellä.

noin 8 annosta

PT25M

25 minuuttia + 5 tuntia

Arviot (29 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g saaristolaisleipää raasteena
50 g Västerbotten-juustoraastetta
75 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte

4 liivatelehteä
3 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
2 dl maitorahkaa
3 tl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 rkl Dijon-sinappia
1 punasipuli hienonnettuna
1 dl (20 g) hienonnettua tilliä
200 g lämminsavulohta
suolaa, mustapippuria
Koristeluun

sitruunaa
tilliä
katkarapuja
kylmäsavulohta

Ohjeet

Sekoita keskenään leipä- ja juustoraaste sekä rasva. Painele seos irtopohjavuoan (halk. noin 23 cm) pohjalle ja reunoille.

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5 minuuttia. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata ne mikrossa tai kattilassa liedellä. Sekoita liivateseos ensin pariin ruokalusikalliseen täytettä ennen kuin sekoitat sen huolellisesti koko täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja pane jääkaappiin noin 4–5 tunniksi. Koristele kakku ennen tarjoilua.

Katso ohje: Saaristolaisleipä
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.