Hyydytetty lohikakku

noin 8 annosta 25 minuuttia + 5 tuntia
Pieni lohivoileipäkakku saaristolaisleipä-juustoraastepohjalla ja ranskankerma-rahkatäytteellä.
Hyydytetty lohikakku
Arvioi: (23kpl)

Ainekset

  • 150 g saaristolaisleipää raasteena
  • 50 g Västerbotten-juustoraastetta
  • 75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 3 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 2 dl maitorahkaa
  • 3 tl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 3 rkl Dijon-sinappia
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1 dl (20 g) hienonnettua tilliä
  • 200 g lämminsavulohta
  • suolaa, mustapippuria

Koristeluun

  • sitruunaa
  • tilliä
  • katkarapuja
  • kylmäsavulohta

Sekoita keskenään leipä- ja juustoraaste sekä rasva. Painele seos irtopohjavuoan (halk. noin 23 cm) pohjalle ja reunoille.

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5 minuuttia. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata ne mikrossa tai kattilassa liedellä. Sekoita liivateseos ensin pariin ruokalusikalliseen täytettä ennen kuin sekoitat sen huolellisesti koko täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja pane jääkaappiin noin 4–5 tunniksi. Koristele kakku ennen tarjoilua.

Katso ohje: Saaristolaisleipä
 

Reseptin on laatinut

Dansukker