Hyydytetty lohikakku

Pieni lohivoileipäkakku saaristolaisleipä-juustoraastepohjalla ja ranskankerma-rahkatäytteellä.

noin 8 annosta

PT25M

25 minuuttia + 5 tuntia

Arviot (29 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g saaristolaisleipää raasteena
50 g Västerbotten-juustoraastetta
75 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte

4 liivatelehteä
3 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
2 dl maitorahkaa
3 tl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 rkl Dijon-sinappia
1 punasipuli hienonnettuna
1 dl (20 g) hienonnettua tilliä
200 g lämminsavulohta
suolaa, mustapippuria
Koristeluun

sitruunaa
tilliä
katkarapuja
kylmäsavulohta

Ohjeet

Sekoita keskenään leipä- ja juustoraaste sekä rasva. Painele seos irtopohjavuoan (halk. noin 23 cm) pohjalle ja reunoille.

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5 minuuttia. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata ne mikrossa tai kattilassa liedellä. Sekoita liivateseos ensin pariin ruokalusikalliseen täytettä ennen kuin sekoitat sen huolellisesti koko täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja pane jääkaappiin noin 4–5 tunniksi. Koristele kakku ennen tarjoilua.

Katso ohje: Saaristolaisleipä
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?