Saaristolaisleipä

3 kpl 3 tuntia
Hyvin säilyvä, mehevä saaristolaislimppu maistuu erityisesti kalan kanssa arkena ja juhlapöydässä.
Saaristolaisleipä
Arvioi: ( 438 kpl)

Ainekset

  • 1 l piimää
  • 75 g hiivaa
  • 3 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
  • 3 dl kaljamaltaita
  • 3 dl vehnä- tai ruisleseitä
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 0,25 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
  • 0,75 dl vettä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja muut ainekset. Jaa taikina kolmeen, noin 1,3 l:n vuokaan. Peitä ja kohota 1–1 ½ tuntia. 

Paista 1 ½–2 tuntia 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla. Valele leivät siirappivedellä noin tunnin paiston jälkeen

Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.

Anna leipien tekeytyä viileässä pari–kolme päivää, niin ne ovat parhaimmillaan.

Vinkki!
Anna leipä lahjaksi kartongista valmistetussa leipävuoassa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker