Helppo pipariresepti

30 minuuttia + 12 tuntia
Helppo piparitaikina, jolla leivot joulun parhaat piparkakut. Katso videot piparkakkutaikinan teosta ja koristelusta.
Helppo pipariresepti
Arvioi: ( 366 kpl)

Ainekset

  • 1 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 muna
  • 4,5–5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa sooda vehnäjauhoihin huolellisesti. Lisää siirappiliemeen muna ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 3–4 mm levyksi. Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne leivinpaperoidulle tai jauhoripotellulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 7–12 minuuttia piparien paksuudesta ja koosta riippuen. Anna jäähtyä ja koristele luomuksesi Dansukker tomusokereilla.

Taikinan määrä on 700 g. Halutessasi suuremman määrän pipareita tee taikina kaksinkertaisena.

Katso tarkemmat kuorrutusvinkit täältä.

Erilaisia piparihahmoja ja koristeluideoita löydät täältä.

Katso video: Näin valmistat joulupiparit

Katso video: Näin teet piparikuorrutuksen

Reseptin on laatinut

Dansukker