Halloweenin suklaa-lakujuustokakku

Gluteeniton ja halutessasi myös vegaaninen Halloween-juustokakku on taivaallista, eikä sen tekeminen ole edes vaikeaa!

Noin 10–12 annosta

PT1H

12 tuntia

Arviot (27 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Keksipohja
200 g gluteenittomia tummia täytekeksejä
30 g maidotonta margariinia tai voita
Täyte
200 g tummaa suklaata (noin 40–50%)
2 dl kauravispiä
300 g kauratuorejuustoa
0,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2–3 rkl lakritsijauhetta (Sallisen)
Koristelu
noin 2 rkl lakritsijauhetta (Sallisen)
haamumarenkeja
erilaisia gluteenittomia mustia ja harmaita lakuja

Ohjeet

1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
2. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
3. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
4. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jätä jäähtymään ja vaahdota kauravispi kuohkeaksi.
6. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa vatkaten tuorejuustoseokseen. Lisää seuraavaksi lakritsijauhe.
7. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon.
8. Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla.
9. Kaada suklaa-lakumoussetäyte keksipohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta.
10. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi tai yön yli.
11. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille.
12. Sihtaa kakun päälle lakujauhetta.
13. Koristele kakku haamumarengeilla ja mustilla lakuilla.

Otathan huomioon keksien, suklaan ja koristeiden vegaanisuuden, jos teet vegaanisen version kakusta.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.