Halloweenin suklaa-lakujuustokakku

Gluteeniton ja halutessasi myös vegaaninen Halloween-juustokakku on taivaallista, eikä sen tekeminen ole edes vaikeaa!

Noin 10–12 annosta

12 tuntia

Arviot (21 kpl)

Ainekset

Keksipohja
200 g gluteenittomia tummia täytekeksejä
30 g maidotonta margariinia tai voita
Täyte
200 g tummaa suklaata (noin 40–50%)
2 dl kauravispiä
300 g kauratuorejuustoa
0,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2–3 rkl lakritsijauhetta (Sallisen)
Koristelu
noin 2 rkl lakritsijauhetta (Sallisen)
haamumarenkeja
erilaisia gluteenittomia mustia ja harmaita lakuja

Ohjeet

1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
2. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
3. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
4. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jätä jäähtymään ja vaahdota kauravispi kuohkeaksi.
6. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa vatkaten tuorejuustoseokseen. Lisää seuraavaksi lakritsijauhe.
7. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon.
8. Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla.
9. Kaada suklaa-lakumoussetäyte keksipohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta.
10. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi tai yön yli.
11. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille.
12. Sihtaa kakun päälle lakujauhetta.
13. Koristele kakku haamumarengeilla ja mustilla lakuilla.

Otathan huomioon keksien, suklaan ja koristeiden vegaanisuuden, jos teet vegaanisen version kakusta.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!