Kummitusmarengit - Halloween - Dansukker

Kummitusmarengit

20–25 kpl 1 ½ tuntia
Hauska tarjoiluidea Halloween-juhliin: pursota marengista söpöjä haamuja. Syö sellaisenaan tai koristele niillä Halloween-kakku!
Kummitusmarengit
Arvioi: (103kpl)

Ainekset

  • 3 kananmunanvalkuaista
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1/2 tl sitruunamehua

Maustamiseen valinnan mukaan

  • 1 tl lakritsijauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 50 g tummaa suklaata

Koristeluun

  • tummaa suklaata

Kuumenna uuni 125 asteeseen.

Mittaa kulhoon valkuaiset, kolmasosa sokerista ja sitruunamehu.

Vaahdota seosta sähkövatkaimen keskinopeudella, kunnes se muuttuu valkoiseksi. Lisää loput sokerista ja jatka vaahdotusta suurimmalla nopeudella, kunnes marenki on kiinteää ja kiiltävää.

Jos haluat maustaa marenkia, vatkaa lakritsijauhe tai vaniljasokeri seokseen aivan loppuvaiheessa. Valuta sulatettu suklaa jäähtyneenä valmiin marenkivaahdon joukkoon kevyesti lastalla käännellen.

Pursota pieniä kummituksia leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista uunin alaosassa noin 50–60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä marengit uunin jälkilämpöön kuivumaan. 

Tee kummituksille silmät sulatetulla suklaalla. 

Katso video: Kummitusmarengit

Reseptin on laatinut

Dansukker

;