Graavisuolattu lohi

Graavilohi kuuluu juhlavaan kalapöytään ja joulupöytään. Maistuu myös arkena ruisleivän päällä.

1–3 vuorokautta

Arviot (20 kpl)

Ainekset

2 lohi- tai kirjolohifileetä (noin 1 kg)
2 rkl karkeaa suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
1/2 rkl rouhittua valkopippuria
tilliä

Ohjeet

Sekoita suola, sokeri ja rouhittu valkopippuri keskenään. Ripottele vähän seosta pitkänomaisen astian pohjalle. Laita kalafilee astiaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele kalalle mausteseosta. Laita päälle tillinoksia. Ripottele toiselle fileelle mausteseosta ja laita filee astiaan niin, että sen paksu kohta tulee toisen kalan ohuen kohdan päälle. Laita päälle kelmu ja anna kalan maustua viileässä 1–3 vuorokautta. Käännä kalaa välillä niin, että vuoan pohjalla oleva filee tulee päällimmäiseksi. Leikkaa fileet terävällä veitsellä vinottain ohuiksi viipaleiksi. Kierrä ruusukkeiksi tarjoiluastiaan. Koristele tillillä ja sitruunanlohkoilla.

Tarjoa lempeän kirpeän sinappikastikkeen tai fariini-sinappikastikkeen kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?