Graavisuolattu lohi

Graavilohi kuuluu juhlavaan kalapöytään ja joulupöytään. Maistuu myös arkena ruisleivän päällä.

PT1H

1–3 vuorokautta

Arviot (21 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 lohi- tai kirjolohifileetä (noin 1 kg)
2 rkl karkeaa suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
1/2 rkl rouhittua valkopippuria
tilliä

Ohjeet

Sekoita suola, sokeri ja rouhittu valkopippuri keskenään. Ripottele vähän seosta pitkänomaisen astian pohjalle. Laita kalafilee astiaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele kalalle mausteseosta. Laita päälle tillinoksia. Ripottele toiselle fileelle mausteseosta ja laita filee astiaan niin, että sen paksu kohta tulee toisen kalan ohuen kohdan päälle. Laita päälle kelmu ja anna kalan maustua viileässä 1–3 vuorokautta. Käännä kalaa välillä niin, että vuoan pohjalla oleva filee tulee päällimmäiseksi. Leikkaa fileet terävällä veitsellä vinottain ohuiksi viipaleiksi. Kierrä ruusukkeiksi tarjoiluastiaan. Koristele tillillä ja sitruunanlohkoilla.

Tarjoa lempeän kirpeän sinappikastikkeen tai fariini-sinappikastikkeen kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!