Gluteeniton omenapiirakka

8 annosta / 1 iso tai 2 pientä piirakkaa 45 min
Gluteeniton omenapiirakka saa pinnalleen muruseoksen maissihiutaleista.
Gluteeniton omenapiirakka
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Muru

    • 40 g voita tai margariinia
    • 4 dl maissihiutaleita (corn flakes)
    • ½ dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 rkl vaaleaa, gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
    • 2 tl kanelia

    Taikina

    • 3 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
    • ½ dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 100 g voita tai margariinia sulatettuna
    • 2 kananmunaa

    Pinnalle

    • 3 (noin 360 g) keskikokoista omenaa
    • ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

    Mittaa muruseoksen aineet kulhoon ja rouhaise ne murumaiseksi käsin tai yleiskoneessa.

    Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon, sekoita hyvin. Lisää siirappi, sulatettu rasva ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada taikina voideltuun piirasvuokaan, yhteen ø 27 cm tai kahteen ø 20 cm. Raasta kuoritut omenat karkeaksi ja levitä raaste taikinan päälle vuokaan, valuta siirappi omenaraasteen päälle ja ripottele muruseos pinnalle.

    Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20–25 minuuttia.

    Tarjoa piirakka haaleana vaalean luomusiirapin ja kermavaahdon kanssa.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker