Gluteeniton mustikkapiiras

Leivo herkullinen gluteeniton mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä. Käytä myös muita marjoja.

8 annosta

1 tunti

Arviot (36 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(tilkka vettä, kermaa tai maitoa)

Pinnalle
5 dl mustikoita
200 g kermaviiliä
1 muna
1/2–3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota rasva yhdessä sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Lisää tarvittaessa tilkka nestettä. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ripottele pinnalle mustikat. Sekoita kermaviilin joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä. Tarjoa jäähtyneenä.

Vinkki!
Käytä sesongin marjoja vaihdellen tai korvaa ne hedelmäpaloilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.