Gluteeniton mustikkapiiras

8 annosta 1 tunti
Leivo herkullinen gluteeniton mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä. Käytä myös muita marjoja.
Gluteeniton mustikkapiiras
Arvioi: (20kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 muna
    • 2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • (tilkka vettä, kermaa tai maitoa)

    Pinnalle

    • 5 dl mustikoita
    • 200 g kermaviiliä
    • 1 muna
    • 1/2–3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Vaahdota rasva yhdessä sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Lisää tarvittaessa tilkka nestettä. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    Ripottele pinnalle mustikat. Sekoita kermaviilin joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä. Tarjoa jäähtyneenä.

    Vinkki!
    Käytä sesongin marjoja vaihdellen tai korvaa ne hedelmäpaloilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker