Ainekset
2 dl vettä
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 sitruunan mehu
1 pss glögimaustetta (paloja)
tai:
1 kanelitanko
1 tähtianis
1 tl kardemumman siemeniä
muutama maustepippuri
Ohjeet
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia ja nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Poista kokonaiset mausteet. Säilytä viileässä.
Glögi:
2,5 dl sokeroimatonta mustaherukkamehua
1 rkl glögimaustesiirappia tai maun mukaan
Kuumenna mehu ja sekoita joukkoon siirappi. Nauti höyryävän kuumana. Halutessasi korvaa osa mehusta punaviinillä.
Vinkki!
Makusiirapeilla saa talven höyryäviin juomiin uusia makuvivahteita. Ne antavat herkullista makua leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Kokeile myös liha-, kala- tai kasvisruokien mausteena tai kastikkeena.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.