Glögimaustesiirappi - Dansukker

Glögimaustesiirappi

25 minuuttia
Keitä Taloussokerista, sitruunamehusta ja glögimausteista makusiirappia glögin ja muiden kuumien juomien makeuttamiseen.
Glögimaustesiirappi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 pss glögimaustetta (paloja)
  • tai:
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • 1 tl kardemumman siemeniä
  • muutama maustepippuri

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia ja nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Poista kokonaiset mausteet. Säilytä viileässä.

Glögi:
2,5 dl sokeroimatonta mustaherukkamehua
1 rkl glögimaustesiirappia tai maun mukaan
Kuumenna mehu ja sekoita joukkoon siirappi. Nauti höyryävän kuumana. Halutessasi korvaa osa mehusta punaviinillä.

Vinkki!
Makusiirapeilla saa talven höyryäviin juomiin uusia makuvivahteita. Ne antavat herkullista makua leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Kokeile myös liha-, kala- tai kasvisruokien mausteena tai kastikkeena.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;