Daim-kakku

noin 8 annosta 40 minuuttia + 12 tuntia
Daimin ystävät ihastuvat tästä täytekeksipohjaisesta juustokakusta, jonka täytteessä ja pinnalla on käytetty Daim-suklaapatukoita.
Daim-kakku
Arvioi: (775 kpl)

Ainekset

  • 150 g Marianne- tai Domino-täytekeksejä
  • 50 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 rkl maitoa tai vettä

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
  • 200 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
  • 1/2–3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 60 g Daim-suklaata (patukka)
  • 2 rkl vettä tai sitruunamehua

Pinnalle

  • 60 g Daim-suklaata (patukka)

Hienonna keksit pienessä pussissa lihanuijalla nuijien. Sulata voi ja lisää se keksinmurujen joukkoon käännellen. Lisää maito. Painele keksinmurut leivinpaperilla vuoratun, irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 18–22 cm) pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon maitorahka tai tuorejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Hienonna Daim-patukka veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää joukkoon. Tarkista maku.

Kuumenna vesi tai sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Rouhi pinnalle Daim-suklaapatukka. Pursota reunoille halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker