Cookie butter fudge

Tämä jouluinen pehmeä fudge on saanut inspiraatiota cookie butter -keksitahnasta.

PT1H

35 minuuttia + 2–4 h

Arviot (44 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita
2 ½ dl kuohukermaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
160 g maustekeksejä (esim. Speculaas)
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
(nonparelleja tai koristerakeita)

Ohjeet

Vuoraa neliskanttinen astia (16 x 16 cm) leivinpaperilla.

Mittaa kaikki ainekset vaniljasokeria ja keksejä lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jätä tämän jälkeen kiehumaan sekoittelematta. Säädä lieden lämpötila sellaiseksi, että seos porisee reippaasti, mutta ei kiehu yli. Laita kattilaan digitaalinen lämpömittari. Keitä fudgeseosta, kunnes lämpötila saavuttaa 116 astetta. Kun mittaat lämpötilaa, varmista, että anturi on reilusti seoksen sisällä, mutta ei kosketa kattilan pohjaa.

Kaada seos kuumuutta kestävään kulhoon ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Murskaa sillä välin keksit paksun pakastuspussin sisällä kaulimella painellen. Jätä joukkoon myös isompia paloja.

Vatkaa fudgeseosta 10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen vaniljasokeri ja keksimurska.

Kaada seos samantien astiaan. Ripottele halutessasi päälle nonparelleja tai koristele myöhemmin koristerakeilla. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa paloiksi. Säilytä fudge jääkaapissa.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?