Cookie butter fudge

35 minuuttia + 2–4 h
Tämä jouluinen pehmeä fudge on saanut inspiraatiota suositusta cookie butter -keksitahnasta.
Cookie butter fudge
Arvioi: ( 18 kpl)

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 3 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 160 g maustekeksejä (esim. Speculaas)
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • (nonparelleja tai koristerakeita)

Vuoraa neliskanttinen astia (16 x 16 cm) leivinpaperilla.

Mittaa kaikki ainekset vaniljasokeria ja keksejä lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jätä tämän jälkeen kiehumaan sekoittelematta. Säädä lieden lämpötila sellaiseksi, että seos porisee reippaasti, mutta ei kiehu yli. Laita kattilaan digitaalinen lämpömittari. Keitä fudgeseosta, kunnes lämpötila saavuttaa 116 astetta. Kun mittaat lämpötilaa, varmista, että anturi on reilusti seoksen sisällä, mutta ei kosketa kattilan pohjaa.

Kaada seos kuumuutta kestävään kulhoon ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Murskaa sillä välin keksit paksun pakastuspussin sisällä kaulimella painellen. Jätä joukkoon myös isompia paloja.

Vatkaa fudgeseosta 10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen vaniljasokeri ja keksimurska.

Kaada seos samantien astiaan. Ripottele halutessasi päälle nonparelleja tai koristele myöhemmin koristerakeilla. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa paloiksi. Säilytä fudge jääkaapissa.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa