Ainekset
100 g voita
2 ½ dl kuohukermaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
160 g maustekeksejä (esim. Speculaas)
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
(nonparelleja tai koristerakeita)
Ohjeet
Vuoraa neliskanttinen astia (16 x 16 cm) leivinpaperilla.
Mittaa kaikki ainekset vaniljasokeria ja keksejä lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jätä tämän jälkeen kiehumaan sekoittelematta. Säädä lieden lämpötila sellaiseksi, että seos porisee reippaasti, mutta ei kiehu yli. Laita kattilaan digitaalinen lämpömittari. Keitä fudgeseosta, kunnes lämpötila saavuttaa 116 astetta. Kun mittaat lämpötilaa, varmista, että anturi on reilusti seoksen sisällä, mutta ei kosketa kattilan pohjaa.
Kaada seos kuumuutta kestävään kulhoon ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Murskaa sillä välin keksit paksun pakastuspussin sisällä kaulimella painellen. Jätä joukkoon myös isompia paloja.
Vatkaa fudgeseosta 10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen vaniljasokeri ja keksimurska.
Kaada seos samantien astiaan. Ripottele halutessasi päälle nonparelleja tai koristele myöhemmin koristerakeilla. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa paloiksi. Säilytä fudge jääkaapissa.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?