Aprikoosihillo

Aprikoosihillo sopii juustolautaselle ja pähkinäleivän seuraksi. Voit maustaa sitä esim. kaneli- tai vaniljatangolla.

30 minuuttia

Arviot (20 kpl)

Ainekset

1 dl Dansukker Taloussokeria
3–4 dl vettä
200 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja

Ohjeet

Pane sokeri, vesi ja pilkotut aprikoosit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 20–30 minuuttia. Purkita ja jäähdytä. Säilyy hyvin jääkaapissa 2–3 viikkoa. Halutessasi voit notkistaa hillon rakennetta kiehuvalla vesi- tai viinitilkalla.

Mausteinen aprikoosihillo valmistuu, kun lisäät hilloaineiden joukkoon kaneli- tai vaniljatangon, inkiväärinpalan tai pari mausteneilikkaa kiehumaan.

Vinkki!
Aprikoosihillo sopii juustolautaselle ja pähkinäleivän seuraksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.