Aprikoosi-punaherukkachutney

n. 4 dl valmista chutneyta 45 minuuttia
Kuivatuista aprikooseista ja pakastepunaherukoista valmistettua chutneyta maustaa appelsiini ja inkivääri.
Aprikoosi-punaherukkachutney
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 200 g punaherukoita (pakaste)
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 appelsiinin kuori ja puristettu mehu
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria rouhittuna
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa
  • 1 dl Dansukker Hillosokeria

Hienonna aprikoosit veitsellä ja anna punaherukoiden hieman sulaa. Kuori ja hienonna sipulit. Lämmitä kattilassa oliiviöljy ja lisää sipulit. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää aprikoosit, punaherukat, raastettu inkivääri, raastettu appelsiinin kuori ja mehu sekä suola, mustapippuri ja etikka. Kuumenna ja lisää sitten Hillosokeri samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker