Appelsiini-suklaakääretorttu

noin 20 viipaletta 4 tuntia
Mehevän kääretortun täytteenä on itse tehtyä appelsiini-vaniljahilloa ja suklaavaahtoa.
Appelsiini-suklaakääretorttu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte 1

  • noin 300 g (2,5 dl) appelsiini-vaniljahilloa

Täyte 2

  • 170 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl Dansukker Tomusokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää jauho-leivinjauheseos kevyesti sekoittaen joukkoon.

3. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Paista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia.

5. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistoleivinpaperi. Jäähdytä.

6. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Jäähdytä haaleaksi.

7. Vatkaa kerma ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita sulatettu suklaa joukkoon.

8. Levitä ensin hillo torttulevyn päälle ja sen jälkeen suklaavaahto. Rullaa levy tiiviiksi ja kääri leivinpaperi ja alumiinifolio ympärille.

9. Säilytä jääkaapissa 4 tunnista seuraavaan päivään.

10. Viipaloi tarjolle.

Vinkki!
Pakasta torttu ja leikkaa tarvitsemasi määrä viipaleita jäätyneestä tortusta, viipaleista tulee siistejä ja ne sulavat tarjoilukuntoon 30–60 minuutissa.

Katso ohje: Appelsiini-vaniljahillo

Reseptin on laatinut

Dansukker