Appelsiini-suklaakääretorttu

Mehevän kääretortun täytteenä on itse tehtyä appelsiini-vaniljahilloa ja suklaavaahtoa.

noin 20 viipaletta

PT1H

4 tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte 1
noin 300 g (2,5 dl) appelsiini-vaniljahilloa
Täyte 2
170 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää jauho-leivinjauheseos kevyesti sekoittaen joukkoon.

3. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Paista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia.

5. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistoleivinpaperi. Jäähdytä.

6. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Jäähdytä haaleaksi.

7. Vatkaa kerma ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita sulatettu suklaa joukkoon.

8. Levitä ensin hillo torttulevyn päälle ja sen jälkeen suklaavaahto. Rullaa levy tiiviiksi ja kääri leivinpaperi ja alumiinifolio ympärille.

9. Säilytä jääkaapissa 4 tunnista seuraavaan päivään.

10. Viipaloi tarjolle.

Vinkki!
Pakasta torttu ja leikkaa tarvitsemasi määrä viipaleita jäätyneestä tortusta, viipaleista tulee siistejä ja ne sulavat tarjoilukuntoon 30–60 minuutissa.

Katso ohje: Appelsiini-vaniljahillo

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.