Appelsiini-vaniljahillo

Kun appelsiinit ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan, on aika tehdä raikasta ja värikästä appelsiinihilloa.

noin 5 dl

PT55M

1 tunti

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

runsas 1 kg appelsiineja (kuorettomia lohkoja ja mehua noin 500 g)
½ pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

1. Pese 1–2 (luomu)appelsiinia ja raasta niistä keltainen kuoriosa.

2. Kuori appelsiinit veitsellä leikaten, leikkaa hedelmäliha kuorettomiksi lohkoiksi suoraan kattilaan ja puserra kalvokimpuista mehu lohkojen päälle.

3. Lisää kuoriraaste ja hillo-marmeladisokeri, kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen ja keitä noin 5 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana.

4. Jäähdytä 15 minuuttia ja mausta vaniljasokerilla.

5. Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

6. Hillo on valmista käytettäväksi vuorokauden kuluttua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?