Helppoa
ja yksinkertaista

Hillojen ja marmeladien keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty: Hillosokeri – perinteistä, marjaisaa kotihilloa, Hillo-marmeladisokeri – vähemmän makeaa ja kiinteämpää hilloa, Minihillosokeri – uudenlaista marjahilloa, jossa vähiten sokeria ja Luomuhillosokeri – muutamassa minuutissa säilöntäaineetonta hilloa.

Dansukker Hillosokeri

Suomalaisten suosikki jo yli 30 vuotta. Herkullista kotihilloa ihan itse tehtynä.
Pakkauskoko 1 kg.

Dansukker Hillo-marmeladisokeri

Kiinteämpää ja vähemmän makeaa hilloa.
Pakkauskoko 330 g.

Dansukker Minihillosokeri

Uudenlaista marjahilloa, jossa yli 30 % vähemmän sokeria kuin hilloissa yleensä.
Pakkauskoko 250 g.

Dansukker Luomuhillosokeri

Uutuus! Maistuvaa, säilöntäaineetonta hilloa marjoista ja hedelmistä.
Pakkauskoko 500 g.

  Hillosokeri Hillo-marmeladisokeri Minihillosokeri Luomuhillosokeri
Käyttö / 1 kg marjoja 500 g 330 g (1 pkt) 250 g (1 pkt) 500 g (1 pkt)
Millainen hillo? Aito, tuttu kotihillo. Kiinteä hillo. Vähemmän sokeria kuin Hillosokerilla tehdyssä hillossa. Hieman löysempää kuin Hillosokerilla tehty hillo. Vähiten sokeria. Kiinteämpää kuin Hillosokerilla tehty hillo. Sama sokerimäärä.

 

Hillo marjoista tai hedelmistä

(n. 1 litra hilloa)

Ainekset
1 kg (2 l) marjoja tai hedelmiä (tuore tai pakaste)
500 g Dansukker Hillosokeria
0,5 dl vettä
 
1. Perkaa (ja paloittele suurikokoiset) marjat. Käytä pakastemarjat puolisulaneina.

2. Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita Hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10–15 minuuttia*. Sekoita välillä. Kuori vaahto.

Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.

3. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä mieluiten viileässä.

*Keittoajat:
Pehmeäkuoriset marjat n. 10 min (esim. mansikka, vadelma)
Kovakuoriset marjat n. 15 min. (esim. herukka, karviainen)

Reseptillä tulee noin runsas litra hilloa. Halutessasi voit puolittaa tai tuplata reseptin.

Hillo Luomuhillosokerilla

(n. 1 litra hilloa)

Ainekset
1 kg (2 l) marjoja tai hedelmiä (tuore tai pakaste)
1 pkt (500 g) Dansukker Luomuhillosokeria
 
1. Perkaa ja huuhtele marjat. Pilko isot tai kovakuoriset (esim. karviaiset) marjat. Käytä pakastemarjat osittain sulaneina.

2. Pane marjat ja Luomuhillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4 minuuttia sekoitellen.

3. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti.

4. Kaada hillo pieniin puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, täytä piripintaan. Sulje hyvin.

5. Säilytä hillo jääkaapissa.

Kiinteämpi hillo / marmeladi (vähäsokerinen vaihtoehto)

Ainekset
1 kg ( 2 l) marjoja tai hedelmiä (tuore tai pakaste)
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria


1. Puhdista marjat ja pane ne kattilaan. Paloittele suurikokoiset marjat. Jos käytät tuoreita, kokonaisia marjoja, lisää 1/2 dl vettä. Käytä pakastemarjat osittain sulaneina.

2. Lisää Hillo-marmeladisokeri, kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä 2–5 minuuttia sekoittaen. Kovakuoristen marjojen ja hedelmien keittoaika on 10–15 minuuttia. Kuori vaahto.

3. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin. Säilytä viileässä, avattu purkki jääkaapissa.

Hillo vähemmällä sokerilla

(noin 9 dl valmista hilloa)

Ainekset
1 kg marjoja maun mukaan (tuore tai pakaste)
1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria


1. Perkaa (ja paloittele isot) marjat kattilaan. Jos käytät tuoreita kokonaisia marjoja, lisää 2–3 rkl vettä. Käytä pakastemarjat osittain sulaneina.

2. Lisää Minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua kevyesti poreillen 5 minuuttia, sekoita välillä. Kovakuoristen marjojen (mm. herukat) keittoaika on 10–15 minuuttia.

3. Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa. Hillo säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta.

Ohjeen mukaan tehty hillo sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.

Vinkkejä hillojen maustamiseen

• Lisää kanelitanko, vaniljatanko, kardemummaa, tähtianista tai pieni pala tuoretta inkivääriä marjojen joukkoon, kun keität hilloa.

• Kokonaiset tai rouhitut mantelit antavat hillolle tai marmeladille ylellisen maun.

• Lisää omenoiden tai luumujen joukkoon pari tuoretta timjamin- tai rosmariininoksaa, kun keität sosetta tai hilloa.

• Lisää kattilaan marjojen kaveriksi hiven kesän yrttejä, esim. basilikaa, rosmariinia tai timjamia. Kokeile myös villiyrttejä, esim. keto-orvokkia. Yrttien maku ja ulkonäkö säilyy, kun lisäät ne vasta keittämisen loppuvaiheessa.

• Laventelinkukat ovat herkullinen lisä mansikkahillossa.

• Pähkinät ja mantelit sopivat erinomaisesti sitrushedelmistä tehtyyn hilloon tai marmeladiin. Rusinat antavat makeutta ja luonnetta hieman happamammalle hillolle.

• Pari ruokalusikallista konjakkia tai viskiä tekevät hillosta tai marmeladista juhlavan makuista. Omenahilloon ja -marmeladiin sopii hyvin calvados.

• Viini ja viinietikka antavat hillolle hienon makuvivahteen. Valkoviini ja vaalea viinietikka tekevät hillosta vaaleahkon väristä, punaviini ja punaviinietikka upean tummaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä hillosta ja hillosokereista

Hillosokeri on kehitetty erityisesti hillojen valmistukseen. Se sisältää marjojen ja hedelmien omaa hyytelöivää ainetta pektiiniä, joka antaa hillolle sopivan kiinteän rakenteen. Hillosokerin sisältämä säilöntäaine eli kaliumsorbaatti parantaa hillon säilyvyyttä. Kaliumsorbaattia on luonnostaan mm. pihlajanmarjoissa. Tavallista sokeriakin voi käyttää hillojen valmistukseen, mutta sitä tarvitaan enemmän ja keittoaika on pidempi.

Hillo-marmeladisokerilla valmistettu hillo tai marmeladi on kiinteämpää, hedelmäisempää ja vähemmän makeaa kuin perinteinen hillo. Molemmat tuotteet sisältävät pektiiniä (hyytelöitävä aine) ja kaliumsorbaattia (säilöntäaine).

Ohjeitamme noudattaen valmistetut, purkitetut ja säilytetyt hillot säilyvät avaamattomina noin vuoden.  Avatut hillopurkit on hyvä käyttää mahdollisimman pian.

Yleensä liian löysään hilloon on syynä liian lyhyt keittoaika. Keittoaika alkaa siitä, kun seos alkaa kuplia = kiehua kevyesti kattilassa. Jos hilloa keitetään liian vähän, Hillosokerin hyytelöimisaine pektiini ei todennäköisesti ehdi liueta nesteeseen. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi suosittelemme käyttämään pakkauksen ohjeessa annettuja määriä. Suuria määriä keitettäessä perusohjeen keitto- tai valmistusajat eivät enää pidä paikkaansa. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.

Vanhentunutta Hillosokeria ei kannata käyttää säilönnässä, sillä Hillosokerin sisältämä pektiini menettää hyytelöimiskykyään ja säilöntäaine tehoaan vanhetessaan. Parasta ennen -päiväyksen jälkeen Hillosokeria voi kuitenkin käyttää esim. marjapiirakoissa ja marjaruokien makeuttamiseen.

Kyllä, Hillosokerilla tehty hillo kestää hyvin pakastamisen – rakenne pysyy hyvänä myös sulatuksen jälkeen.

Hyytelöön sopii Taloussokeri, Hillosokeri tai Hillo-marmeladisokeri.

Hillo-Infosta löydät vastaukset kaikkeen, mitä olet aina halunnut tietää hillojen valmistuksesta.

Tervetuloa Hillo-Infoon!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.