Luomuhillosokeri

Dansukker Luomuhillosokeri on valmistettu luomusokerista. Tuote ei sisällä lainkaan säilöntäainetta. Luomuhillosokerin ainoa säilövä ainesosa on sokeri, joka säilöö marjat luonnollisesti. Luomuhillosokerilla pakkauksen ohjeen mukaan valmistettu hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 12 kuukautta, avattuna 2–3 viikkoa.

Luomuhillosokerin sisältämä sokeri on pääasiallisesti luomujuurikassokeria, joka on tuotettu Euroopassa luomuviljellyistä sokerijuurikkaista. Loput on luomuruokosokeria. Tuotteen sisältämä hedelmäpektiini on luonnon oma hyytelöimisaine, jonka ansiosta hilloon saadaan sopiva rakenne jo muutaman minuutin keittämisellä.

Dansukker Luomuhillosokerilla hillottaessa marjojen ja sokerin suhde on sama kuin perinteisellä Dansukker Hillosokerilla: yhtä marjakiloa kohden tarvitaan 500 g eli yksi pakkaus Luomuhillosokeria.

Lopputuloksena on noin litra herkullista kotihilloa, joka on rakenteeltaan kiinteämpää kuin perinteisellä hillosokerilla tehty hillo. Luomuhillosokerilla valmistettu hillo kannattaa purkittaa pienempiin purkkeihin, sillä sen säilyvyys avattuna on lyhyempi kuin perinteisellä hillolla.

Näin teet hilloa Luomuhillosokerilla
Keitä hillo haluamistasi marjoista tai hedelmistä (tuore tai pakaste). Keittoaika on vain 4 min. Koska Luomuhillosokeri ei sisällä säilöntäainetta, hyvä keittiöhygienia on tärkeää hillon säilyvyyden varmistamiseksi. Hilloon kannattaa käyttää vain ensiluokkaisia raaka-aineita ja tuoreet raaka-aineet (marjat, yrtit ym.) huuhdellaan kylmällä vedellä ennen käyttöä. Purkit ja kannet pestään ja kuumennetaan huolellisesti ennen täyttöä.

1. Perkaa ja huuhtele 1 kg marjoja. Pilko isot tai kovakuoriset (esim. karviaiset) marjat.
2. Pane marjat ja 500 g Luomuhillosokeria kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4 minuuttia sekoitellen.
3. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti.
4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, täytä piripintaan. Sulje hyvin.
5. Säilytä hillo jääkaapissa.

Ainekset:
Luomusokeri*, hyytelöimisaine (pektiini), happamuuden säätöaine (sitruunahappo).
*Luomuraaka-aineita 96,5 %

Ravintosisältö/100 g

Energiaa 1672 kJ/394 kcal
Rasvaa 0 g
- josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraattia 97 g
- josta sokereita 97 g
Proteiinia 0 g
Suolaa 0,1 g

Tuote sopii myös vegaaniruokavalioon.

Säilytys: kuivassa, huoneenlämmössä

Lajittele tyhjä pakkaus kartonkikeräykseen.

Valmistettu Saksassa.

Pakkauskoko 500 g.

Luomuhillosokeri on myynnissä suurimmissa S-marketeissa, K-Supermarketeissa, K-Citymarketeissa ja Prismoissa.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?