Ystävänpäivän mansikka-marenkijälkiruoka

4 annosta 20 minuuttia
Ystävänpäivän ihana kerrosjälkiruoka mansikoista ja marengeista. Helpot ja nopeat marengit teet mikrossa! Nopea kypsennys säilyttää marengin värin.
Ystävänpäivän mansikka-marenkijälkiruoka
Arvioi: (5 kpl)

Ainekset

    Mikromarengit

    • 1 munanvalkuainen
    • 250 g Dansukker Mansikanmakuista Tomusokeria

    Lisäksi

    • 1 dl vispikermaa
    • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 200 g tuoreita mansikoita
    • tuoretta minttua

    Laita munanvalkuainen kulhoon. Vaivaa käsin joukkoon mansikanmakuinen tomusokeri, kunnes saat tasaisen taikinan. Vaivaa taikinasta tanko ja irrota siitä pieniä nokareita. Pyöritä palloiksi leivinpaperilla suojatun mikroaaltouunilautasen päälle. Laita nokareita harvakseltaan ja jätä kypsennysvaraa. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin minuutti ja jatka tarvittaessa lyhyissä jaksoissa. Tarkista, että mikroaaltouunin pyörivä alusta mahtuu pyörimään leivinpaperista huolimatta, jotta marengit kypsyvät tasaisesti eivätkä pala.

    Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Paloittele mansikat halutessasi. Kokoa marengeista, kermavaahdosta ja mansikoista kerrosjälkiruoka kulhoihin. Koristele mintulla. Tarjoa heti!

    Reseptin on laatinut

    Dansukker