Ainekset
Mikromarengit
1 munanvalkuainen
250 g Dansukker Tomusokeria
(vaaleanpunaista pastaväriä)
Lisäksi
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g tuoreita mansikoita
tuoretta minttua
Ohjeet
Laita munanvalkuainen kulhoon. Vaivaa käsin joukkoon tomusokeri, kunnes saat tasaisen taikinan. Vaivaa taikinasta tanko ja irrota siitä pieniä nokareita. Pyöritä palloiksi leivinpaperilla suojatun mikroaaltouunilautasen päälle. Laita nokareita harvakseltaan ja jätä kypsennysvaraa. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin minuutti ja jatka tarvittaessa lyhyissä jaksoissa. Tarkista, että mikroaaltouunin pyörivä alusta mahtuu pyörimään leivinpaperista huolimatta, jotta marengit kypsyvät tasaisesti eivätkä pala.
Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Paloittele mansikat halutessasi. Kokoa marengeista, kermavaahdosta ja mansikoista kerrosjälkiruoka kulhoihin. Koristele mintulla. Tarjoa heti!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?