Ainekset
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
2 sitruunan mehu
1 ruukku vahvaa minttua
2–3 rosmariininoksaa
1/5 tl hiivaa (herneen kokoinen pala)
Ohjeet
Kuumenna puolet vedestä esim. 5 litran kattilassa. Lisää sokerit ja sekoita kunnes ne ovat liuenneet kokonaan. Lisää loput vedestä, sitruunoista puristettu mehu ja huuhdellut, rennosti silputut yrtit. Lisää hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja anna siman käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.
Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina, sulje ja pane pullot viileään. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan. Huoneenlämmössä sima valmistuu noin kolmessa päivässä. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Vinkki!
Halutessasi enemmän sitruunan makua kuori sitruunoiden keltaista kuoriosaa mukaan. Käytä mieluiten luomusitruunoita ja pese ne huolellisesti ennen käyttöä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.