Yrttimaan sitruunasima

Minttu ja rosmariini maustavat yrttisen sitruunasiman. Tämä sima sopii vaikka pääsiäiseen!

PT1H

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (35 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
2 sitruunan mehu
1 ruukku vahvaa minttua
2–3 rosmariininoksaa
1/5 tl hiivaa (herneen kokoinen pala)

Ohjeet

Kuumenna puolet vedestä esim. 5 litran kattilassa. Lisää sokerit ja sekoita kunnes ne ovat liuenneet kokonaan. Lisää loput vedestä, sitruunoista puristettu mehu ja huuhdellut, rennosti silputut yrtit. Lisää hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja anna siman käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.

Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina, sulje ja pane pullot viileään. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan. Huoneenlämmössä sima valmistuu noin kolmessa päivässä. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkki!
Halutessasi enemmän sitruunan makua kuori sitruunoiden keltaista kuoriosaa mukaan. Käytä mieluiten luomusitruunoita ja pese ne huolellisesti ennen käyttöä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!