Yrttimaan sitruunasima

Minttu ja rosmariini maustavat yrttisen sitruunasiman. Tämä sima sopii vaikka pääsiäiseen!

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (35 kpl)

Ainekset

4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
2 sitruunan mehu
1 ruukku vahvaa minttua
2–3 rosmariininoksaa
1/5 tl hiivaa (herneen kokoinen pala)

Ohjeet

Kuumenna puolet vedestä esim. 5 litran kattilassa. Lisää sokerit ja sekoita kunnes ne ovat liuenneet kokonaan. Lisää loput vedestä, sitruunoista puristettu mehu ja huuhdellut, rennosti silputut yrtit. Lisää hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja anna siman käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.

Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina, sulje ja pane pullot viileään. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan. Huoneenlämmössä sima valmistuu noin kolmessa päivässä. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkki!
Halutessasi enemmän sitruunan makua kuori sitruunoiden keltaista kuoriosaa mukaan. Käytä mieluiten luomusitruunoita ja pese ne huolellisesti ennen käyttöä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.