Yrttimaan sitruunasima

Minttu ja rosmariini maustavat yrttisen sitruunasiman. Tämä sima sopii vaikka pääsiäiseen!

PT1H

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (35 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
2 sitruunan mehu
1 ruukku vahvaa minttua
2–3 rosmariininoksaa
1/5 tl hiivaa (herneen kokoinen pala)

Ohjeet

Kuumenna puolet vedestä esim. 5 litran kattilassa. Lisää sokerit ja sekoita kunnes ne ovat liuenneet kokonaan. Lisää loput vedestä, sitruunoista puristettu mehu ja huuhdellut, rennosti silputut yrtit. Lisää hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja anna siman käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.

Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina, sulje ja pane pullot viileään. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan. Huoneenlämmössä sima valmistuu noin kolmessa päivässä. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkki!
Halutessasi enemmän sitruunan makua kuori sitruunoiden keltaista kuoriosaa mukaan. Käytä mieluiten luomusitruunoita ja pese ne huolellisesti ennen käyttöä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.