Ainekset
250 g voita
1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
1 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
n. 1 dl hilloa tai notkistettua pähkinävoita
Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
1 rkl voita
hopea- tai kultakuulia
2 ½ dl Dansukker Tomusokeria
n. 2 rkl vettä
Ohjeet
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja kerma hyvin sekoittaen. Lisää siivilän läpi seuloen keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja anna taikinan levähtää kylmässä puolisen tuntia.
2. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla tai pienellä lasilla pyöreitä pikkuleipiä.
3. Paista 175 asteessa 5–10 minuuttia. Jätä vaaleiksi. Jäähdytä tasaisella alustalla.
4. Sulata suklaa ja voi. Kasta puolet jäähtyneistä pikkuleivistä suklaaseen siten, että reunaan muodostuu hatun lippaa muistuttava kuvio. Paina keskelle karamellikuula.
5. Levitä koristelemattomille pikkuleiville hieman hilloa tai sekoittamalla notkistettua pähkinävoita ja aseta kaksi pikkuleipää vastakkain. Voit koristaa lakin pinnan valkoisella sokerikuorrutuksella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.