Ylioppilaslakit

Koristele pienet täytepikkuleivät valkolakin muotoisiksi ylioppilasjuhliin.

noin 40 kpl

1½ tuntia

Arviot (93 kpl)

Ainekset

250 g voita
1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
1 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte

n. 1 dl hilloa tai notkistettua pähkinävoita

Kuorrutus

100 g tummaa suklaata
1 rkl voita
hopea- tai kultakuulia
2 ½ dl Dansukker Tomusokeria
n. 2 rkl vettä

Ohjeet

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja kerma hyvin sekoittaen. Lisää siivilän läpi seuloen keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja anna taikinan levähtää kylmässä puolisen tuntia.

2. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla tai pienellä lasilla pyöreitä pikkuleipiä.

3. Paista 175 asteessa 5–10 minuuttia. Jätä vaaleiksi. Jäähdytä tasaisella alustalla.

4. Sulata suklaa ja voi. Kasta puolet jäähtyneistä pikkuleivistä suklaaseen siten, että reunaan muodostuu hatun lippaa muistuttava kuvio. Paina keskelle karamellikuula.

5. Levitä koristelemattomille pikkuleiville hieman hilloa tai sekoittamalla notkistettua pähkinävoita ja aseta kaksi pikkuleipää vastakkain. Voit koristaa lakin pinnan valkoisella sokerikuorrutuksella.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.