Ylioppilaslakit

Koristele pienet täytepikkuleivät valkolakin muotoisiksi ylioppilasjuhliin.

noin 40 kpl

1½ tuntia

Arviot (105 kpl)

Ainekset

250 g voita
1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
1 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte

n. 1 dl hilloa tai notkistettua pähkinävoita

Kuorrutus

100 g tummaa suklaata
1 rkl voita
hopea- tai kultakuulia
2 ½ dl Dansukker Tomusokeria
n. 2 rkl vettä

Ohjeet

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja kerma hyvin sekoittaen. Lisää siivilän läpi seuloen keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja anna taikinan levähtää kylmässä puolisen tuntia.

2. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla tai pienellä lasilla pyöreitä pikkuleipiä.

3. Paista 175 asteessa 5–10 minuuttia. Jätä vaaleiksi. Jäähdytä tasaisella alustalla.

4. Sulata suklaa ja voi. Kasta puolet jäähtyneistä pikkuleivistä suklaaseen siten, että reunaan muodostuu hatun lippaa muistuttava kuvio. Paina keskelle karamellikuula.

5. Levitä koristelemattomille pikkuleiville hieman hilloa tai sekoittamalla notkistettua pähkinävoita ja aseta kaksi pikkuleipää vastakkain. Voit koristaa lakin pinnan valkoisella sokerikuorrutuksella.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.