Ylioppilaan rapeat valkosuklaapikkuleivät

noin 120 kpl 2 tuntia
Rapeat pikkuleivät koristellaan yo-lakeiksi ylioppilasjuhliin. Muihin juhliin ne voi koristella valkosuklaaraidoilla tai tomusokerikuorrutteella.
Ylioppilaan rapeat valkosuklaapikkuleivät
Arvioi: (38kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 50 g mantelijauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaarouhetta

Koristeluun

  • 100 g tummaa suklaata
  • pehmeitä kultahelmiä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja valkosuklaarouhe.

Laita taikina kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Leikkaa päästä pieni pala ja pursota euron (!) kokoisia pikkuleipiä viiden pikkuleivän riveihin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä rivien väliin leviämisvaraa.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Jätä hetkeksi kovettumaan uunipellille.

Paloittele tumma suklaa reunalliselle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Kasta rapean pikkuleivän reuna suklaaseen ja nosta leivinpaperille jähmettymään. Paina jokaiseen pikkuleipään pehmeä kultahelmi lyyraksi ennen kuin suklaa on jähmettynyt.

Vinkki!
Muihin juhliin pikkuleivät voi koristella valkosuklaaraidoilla tai tomusokerikuorrutteella. 

 

Reseptin on laatinut

Dansukker