Ylelliset pullavohvelit

Paista vohveliraudalla pullataikinasta ylelliset pullavohvelit. Valmista seuraksi karviaishillo, jossa maistuu ripaus ruusua. Koko komeuden kruunaa pehmeä marenki.

9 annosta

2 tuntia

Arviot (7 kpl)

Ainekset

Pullataikina
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 kananmuna
1–2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
7–8 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia

Paistamiseen
voita tai margariinia

Karviais-ruusuhillo
½ l karviaismarjoja
2 rkl vettä
250 g Dansukker Hillosokeria
2 tl ruusuvettä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Marenkivaahto
4 kananmunanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Aloita valmistamalla hillo, jotta se ehtii hieman jähmettyä.

Putsaa karviaismarjat ja laita ne kattilaan. Lisää vesitilkka ja kuumenna, kunnes höyryää. Sekoita. Lisää hillosokeri, ruusuvesi ja vaniljasokeri ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä hetki ja kuori pinnalle muodostunut vaahto. Purkita kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ja jaa yhdeksään yhtä suureen osaan. Pyöritä palloiksi. Kaulitse kutakin sen verran, että mahtuvat yksitellen vohvelirautaan.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta. Laita kaulitut pullat yksitellen kuumalle vohveliraudalle, laske kansi alas ja paista, kunnes ovat kauniin värisiä.

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes saat kiiltävän marenkivaahdon.

Jaa pullavohveleille hilloa ja kasaa päälle marenkivaahtoa. Ota halutessasi marenkiin hieman väriä kaasupolttimella.

Tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.