Ylelliset pullavohvelit

Paista vohveliraudalla pullataikinasta ylelliset pullavohvelit. Valmista seuraksi karviaishillo, jossa maistuu ripaus ruusua. Koko komeuden kruunaa pehmeä marenki.

9 annosta

2 tuntia

Arviot (7 kpl)

Ainekset

Pullataikina
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 kananmuna
1–2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
7–8 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia

Paistamiseen
voita tai margariinia

Karviais-ruusuhillo
½ l karviaismarjoja
2 rkl vettä
250 g Dansukker Hillosokeria
2 tl ruusuvettä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Marenkivaahto
4 kananmunanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Aloita valmistamalla hillo, jotta se ehtii hieman jähmettyä.

Putsaa karviaismarjat ja laita ne kattilaan. Lisää vesitilkka ja kuumenna, kunnes höyryää. Sekoita. Lisää hillosokeri, ruusuvesi ja vaniljasokeri ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä hetki ja kuori pinnalle muodostunut vaahto. Purkita kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ja jaa yhdeksään yhtä suureen osaan. Pyöritä palloiksi. Kaulitse kutakin sen verran, että mahtuvat yksitellen vohvelirautaan.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta. Laita kaulitut pullat yksitellen kuumalle vohveliraudalle, laske kansi alas ja paista, kunnes ovat kauniin värisiä.

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes saat kiiltävän marenkivaahdon.

Jaa pullavohveleille hilloa ja kasaa päälle marenkivaahtoa. Ota halutessasi marenkiin hieman väriä kaasupolttimella.

Tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.