Voileipäkakku kylmäsavuporosta

Voit muuntaa voilepäkakun täytteitä makuusi sopiviksi ja vaihtaa poron kinkkuun tai kalaan.

10 annosta

45 minuuttia + vetäytyminen

Arviot (31 kpl)

Ainekset

16–20 isoa paahtoleipäviipaletta

Kostutukseen

3 ½ dl liha- tai kasvislientä

Täyte 1

200 g ranskankermaa
50 g poron kylmäsavupaistia
½ punainen paprika
mustapippuria myllystä
1 dl persiljaa silputtuna

Täyte 2

200 g ruohosipulituorejuustoa
1 maustekurkku
½ ruukkua ruohosipulia
1 tl Dansukker Fariinisokeria

Pinnalle

300 g ranskankermaa
400 g majoneesia
100 g poron kylmäsavupaistia
5–10 miniluumutomaattia
ananaskirsikoita
ruohosipulia
sinimailasen ituja

Ohjeet

Leikkaa leivistä reunat. Vuoraa halkaisijaltaan 25–26 cm irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Asettele leivät vuokaan vieretysten ja paloittele reunoille paloja siten, että saat kolot täytettyä.

Valmista täytteet. Jauha 1-täytteen raaka-aineet tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.

Sekoita 2-täytteen ruohosipulituorejuuston joukkoon pieneksi kuutioitu maustekurkku, hienonnettu ruohosipuli ja fariinisokeri.

Kostuta leipäkerros kevyesti liha- tai kasvisliemellä. Jaa puolet porotäytteestä leiville ja levitä tasaiseksi. Laita kerros leipiä, kostuta ja laita puolet toisesta täytteestä leipien päälle. Tee samoin, kunnes täytteet ja leivät ovat kaikki vuoassa. Suojaa kelmulla ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Vapauta kakkuvuoan reunat ja irrota kakku vuoasta. Siirrä se tarjoiluvadille.

Vatkaa ranskankerma ja majoneesi sekaisin ja levitä kakun pinnalle ja reunoille. Voit myös pursottaa reunat pienellä pursotinterällä. Koristele savupororuusukkeilla, miniluumutomaateilla, ananaskirsikoilla ja ruohosipulilla. Laita lautasen reunalle sinimailasen ituja.

Vinkki!
Täytteitä voit muuntaa makuusi sopivaksi. Käytä erilaisia tuorejuustoja ja sulatejuustoja täytteeseen tai pinnalle, vaihda savuporo palvikinkkuun tai savukalaan ja koristele mielesi mukaan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.