Voileipäkakku kylmäsavuporosta

Voit muuntaa voilepäkakun täytteitä makuusi sopiviksi ja vaihtaa poron kinkkuun tai kalaan.

10 annosta

45 minuuttia + vetäytyminen

Arviot (28 kpl)

Ainekset

16–20 isoa paahtoleipäviipaletta

Kostutukseen

3 ½ dl liha- tai kasvislientä

Täyte 1

200 g ranskankermaa
50 g poron kylmäsavupaistia
½ punainen paprika
mustapippuria myllystä
1 dl persiljaa silputtuna

Täyte 2

200 g ruohosipulituorejuustoa
1 maustekurkku
½ ruukkua ruohosipulia
1 tl Dansukker Fariinisokeria

Pinnalle

300 g ranskankermaa
400 g majoneesia
100 g poron kylmäsavupaistia
5–10 miniluumutomaattia
ananaskirsikoita
ruohosipulia
sinimailasen ituja

Ohjeet

Leikkaa leivistä reunat. Vuoraa halkaisijaltaan 25–26 cm irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Asettele leivät vuokaan vieretysten ja paloittele reunoille paloja siten, että saat kolot täytettyä.

Valmista täytteet. Jauha 1-täytteen raaka-aineet tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.

Sekoita 2-täytteen ruohosipulituorejuuston joukkoon pieneksi kuutioitu maustekurkku, hienonnettu ruohosipuli ja fariinisokeri.

Kostuta leipäkerros kevyesti liha- tai kasvisliemellä. Jaa puolet porotäytteestä leiville ja levitä tasaiseksi. Laita kerros leipiä, kostuta ja laita puolet toisesta täytteestä leipien päälle. Tee samoin, kunnes täytteet ja leivät ovat kaikki vuoassa. Suojaa kelmulla ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Vapauta kakkuvuoan reunat ja irrota kakku vuoasta. Siirrä se tarjoiluvadille.

Vatkaa ranskankerma ja majoneesi sekaisin ja levitä kakun pinnalle ja reunoille. Voit myös pursottaa reunat pienellä pursotinterällä. Koristele savupororuusukkeilla, miniluumutomaateilla, ananaskirsikoilla ja ruohosipulilla. Laita lautasen reunalle sinimailasen ituja.

Vinkki!
Täytteitä voit muuntaa makuusi sopivaksi. Käytä erilaisia tuorejuustoja ja sulatejuustoja täytteeseen tai pinnalle, vaihda savuporo palvikinkkuun tai savukalaan ja koristele mielesi mukaan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.