Virkistävä marjamehu

Tee mansikoista, vadelmista tai puolukoista keittämättä marjamehua sitruunahapolla.

n. 2 l laimennettavaa mehua

1–2 vuorokautta

Arviot (187 kpl)

Ainekset

1 kg marjoja (esim. mansikkaa, vadelmaa, puolukkaa)
2 l kiehautettua, jäähtynyttä vettä
4 tl sitruunahappoa
6 dl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Laita puhdistetut marjat isoon kattilaan, kulhoon tai talousämpäriin. Lisää kiehautettu, jäähtynyt vesi marjojen joukkoon yhdessä sitruunahapon kanssa ja sekoita. Suojaa kevyesti kannella tai kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä 1–2 vuorokautta.

Valuta tiheän siivilän tai sideharson läpi ja sekoita joukkoon sokeri. Laita puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin. Säilytä mielellään viileässä.

Laimenna mehua noin 1/5 suhteessa (1 osa mehua, 5 osaa vettä).
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!