Viikunainen britakakku

Viikunainen britakakku on upea jouluinen jälkiruoka tai kahvipöydän täytekakku. Torttulevyn voi tehdä päivää ennen jääkaappiin odottamaan täyttämistä.

8–10 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (28 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja

150 g huoneenlämpöistä voita

1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Siro erikoishienoa sokeria

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 kananmunankeltuaista

1 dl maitoa

1 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

½ dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Pinnalle

2 kananmunanvalkuaista

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Täyte

2 dl vispi- tai kuohukermaa

200 g viikunahilloa

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

1 tl kanelia

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria

tuoreita viikunoita viipaleina

kumkvatteja

Ohjeet

Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille neliön malliseksi levyksi. Levystä tulee ohut.

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes saat kauniin valkoisen marengin. Levitä marenki torttulevyn pinnalle.

Kypsennä 175–200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa torttulevy kahteen yhtä suureen osaan ja nosta ensin yksi tarjoiluvadille kakkulapioita apuna käyttäen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon viikunahilloa, vaniljasokeria ja kanelia. Tarkista maku. Levitä täyte torttulevylle ja nosta päälle toinen levy varovasti. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele viikunalohkoilla ja kumkvateilla.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Viikunahillon ohje

Viikunahillokkeen ohje

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?