Viikunainen britakakku

Viikunainen britakakku on upea jouluinen jälkiruoka tai kahvipöydän täytekakku. Torttulevyn voi tehdä päivää ennen jääkaappiin odottamaan täyttämistä.

8–10 annosta

1½ tuntia

Arviot (26 kpl)

Ainekset

Pohja

150 g huoneenlämpöistä voita

1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Siro erikoishienoa sokeria

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 kananmunankeltuaista

1 dl maitoa

1 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

½ dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Pinnalle

2 kananmunanvalkuaista

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Täyte

2 dl vispi- tai kuohukermaa

200 g viikunahilloa

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

1 tl kanelia

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria

tuoreita viikunoita viipaleina

kumkvatteja

Ohjeet

Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille neliön malliseksi levyksi. Levystä tulee ohut.

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes saat kauniin valkoisen marengin. Levitä marenki torttulevyn pinnalle.

Kypsennä 175–200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa torttulevy kahteen yhtä suureen osaan ja nosta ensin yksi tarjoiluvadille kakkulapioita apuna käyttäen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon viikunahilloa, vaniljasokeria ja kanelia. Tarkista maku. Levitä täyte torttulevylle ja nosta päälle toinen levy varovasti. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele viikunalohkoilla ja kumkvateilla.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Viikunahillon ohje

Viikunahillokkeen ohje

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.