Viikunainen britakakku - Dansukker

Viikunainen britakakku

8–10 annosta 1½ tuntia
Viikunainen britakakku on upea jouluinen jälkiruoka tai kahvipöydän täytekakku. Torttulevyn voi tehdä päivää ennen jääkaappiin odottamaan täyttämistä.
Viikunainen britakakku
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g huoneenlämpöistä voita
    • 1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 kananmunankeltuaista
    • 1 dl maitoa
    • 1 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
    • ½ dl perunajauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta

    Pinnalle

    • 2 kananmunanvalkuaista
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

    Täyte

    • 2 dl vispi- tai kuohukermaa
    • 200 g viikunahilloa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl kanelia

    Pinnalle

    • Dansukker Tomusokeria
    • tuoreita viikunoita viipaleina
    • kumkvatteja

    Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

    Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille neliön malliseksi levyksi. Levystä tulee ohut.

    Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes saat kauniin valkoisen marengin. Levitä marenki torttulevyn pinnalle.

    Kypsennä 175–200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Leikkaa torttulevy kahteen yhtä suureen osaan ja nosta ensin yksi tarjoiluvadille kakkulapioita apuna käyttäen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon viikunahilloa, vaniljasokeria ja kanelia. Tarkista maku. Levitä täyte torttulevylle ja nosta päälle toinen levy varovasti. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele viikunalohkoilla ja kumkvateilla.

    Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

    Viikunahillon ohje

    Viikunahillokkeen ohje

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;