Ainekset
Pohja
150 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 kananmunankeltuaista
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Pinnalle
2 kananmunanvalkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Täyte
2 dl vispi- tai kuohukermaa
200 g viikunahilloa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
tuoreita viikunoita viipaleina
kumkvatteja
Ohjeet
Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille neliön malliseksi levyksi. Levystä tulee ohut.
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes saat kauniin valkoisen marengin. Levitä marenki torttulevyn pinnalle.
Kypsennä 175–200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa torttulevy kahteen yhtä suureen osaan ja nosta ensin yksi tarjoiluvadille kakkulapioita apuna käyttäen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon viikunahilloa, vaniljasokeria ja kanelia. Tarkista maku. Levitä täyte torttulevylle ja nosta päälle toinen levy varovasti. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele viikunalohkoilla ja kumkvateilla.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?