Joulun paras viikunahilloke

Anna joululahjaksi tai nauti itse! Viikunahilloke maistuu herkulliselta mm. juustojen, luonnonjogurtin, keksien, puuron tai paahtoleivän kanssa.

5 dl valmista hilloketta

PT40M

45 minuuttia

Arviot (223 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g kuivattuja viikunoita
5 dl vettä
1 kanelitanko tai tähtianis
200 g Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

1. Poista viikunoista kova kärki. Silppua viikunat esim. saksilla ja pane silppu kattilaan yhdessä veden ja valitsemasi mausteen kanssa. Anna kiehua tasaisesti poreillen ja kannella peitettynä 20 minuuttia.

2. Jos haluat sileän hillokkeen, soseuta viikunat tässä vaiheessa.

3. Sekoita hillosokeri joukkoon. Jatka keittämistä ilman kantta ja sekoitellen 10–15 minuuttia.

4. Jäähdytä vartti, poista mauste, purkita hilloke ja siirrä purkit jääkaappiin. Hilloketta voi tarjota valmistusta seuraavana päivänä, silloin sen rakenne on muodostunut ja maut tasaantuneet. Säilytys jääkaapissa.

Viimeistele purkit nauhoilla ja pitseillä ennen lahjaksi antamista.

Viikunahilloke maistuu herkulliselta mm. juustojen, luonnonjogurtin, keksien, puuron tai paahtoleivän kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?