Ainekset
200 g kuivattuja viikunoita
5 dl vettä
1 kanelitanko tai tähtianis
200 g Dansukker Hillosokeria
Ohjeet
1. Poista viikunoista kova kärki. Silppua viikunat esim. saksilla ja pane silppu kattilaan yhdessä veden ja valitsemasi mausteen kanssa. Anna kiehua tasaisesti poreillen ja kannella peitettynä 20 minuuttia.
2. Jos haluat sileän hillokkeen, soseuta viikunat tässä vaiheessa.
3. Sekoita hillosokeri joukkoon. Jatka keittämistä ilman kantta ja sekoitellen 10–15 minuuttia.
4. Jäähdytä vartti, poista mauste, purkita hilloke ja siirrä purkit jääkaappiin. Hilloketta voi tarjota valmistusta seuraavana päivänä, silloin sen rakenne on muodostunut ja maut tasaantuneet. Säilytys jääkaapissa.
Viimeistele purkit nauhoilla ja pitseillä ennen lahjaksi antamista.
Viikunahilloke maistuu herkulliselta mm. juustojen, luonnonjogurtin, keksien, puuron tai paahtoleivän kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?