Viikuna-mantelipatukka

Appelsiini maustaa tämän auringonkukansiemeniä ja kaurahiutaleita sisältävän välipalapatukan.

15 kpl

45 minuuttia

Arviot (6 kpl)

Ainekset

200 g kuivattuja viikunoita
120 g (1½ dl) manteleita
60 g (1 dl) auringonkukansiemeniä
40 g (1 dl) soijajauhoa
100 g (2 ½ dl) kaurahiutaleita
100 g (¾ dl) Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
90 g (1 dl) Dansukker Ruokokidesokeria
10 g (1 rkl) Dansukker Vaniljasokeria
1 (100 g) appelsiinin mehu
1 luomuappelsiinin kuoriraaste
Pinnalle

20 g (¼ dl) seesaminsiemeniä

Ohjeet

Laita viikunat, mantelit ja siemenet leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen astiaan ja pyöräytä ne massaksi. Lisää loput aineet ja pyöräytä terää vielä muutamia kierroksia, jotta aineet sekoittuvat taikinamaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperoituun 22 x 25 cm:n vuokaan tasaiseksi levyksi. Ripottele seesaminsiemenet pinnalle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja leikkaa levy terävällä veitsellä patukoiksi.

Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia.

Anna levyn jäähtyä ja irrota patukat toisistaan veistä apuna käyttäen.

Pakkaa, säilytä kuivassa ja viileässä.


Yksi viikuna-mantelipatukka sisältää

Energiaa 738 kJ / 182 kcal
Hiilihydraattia 19 g
Rasvaa 9 g
Proteiinia 6 g

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.