Ainekset
200 g kuivattuja viikunoita
120 g (1½ dl) manteleita
60 g (1 dl) auringonkukansiemeniä
40 g (1 dl) soijajauhoa
100 g (2 ½ dl) kaurahiutaleita
100 g (¾ dl) Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
90 g (1 dl) Dansukker Ruokokidesokeria
10 g (1 rkl) Dansukker Vaniljasokeria
1 (100 g) appelsiinin mehu
1 luomuappelsiinin kuoriraaste
Pinnalle
20 g (¼ dl) seesaminsiemeniä
Ohjeet
Laita viikunat, mantelit ja siemenet leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen astiaan ja pyöräytä ne massaksi. Lisää loput aineet ja pyöräytä terää vielä muutamia kierroksia, jotta aineet sekoittuvat taikinamaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperoituun 22 x 25 cm:n vuokaan tasaiseksi levyksi. Ripottele seesaminsiemenet pinnalle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja leikkaa levy terävällä veitsellä patukoiksi.
Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia.
Anna levyn jäähtyä ja irrota patukat toisistaan veistä apuna käyttäen.
Pakkaa, säilytä kuivassa ja viileässä.
Yksi viikuna-mantelipatukka sisältää
Energiaa 738 kJ / 182 kcal
Hiilihydraattia 19 g
Rasvaa 9 g
Proteiinia 6 g
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.