Ainekset
Taikina
3 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl öljyä
25 g hiivaa
1 rkl Dansukker Luomuruokosokeria
1 tl suolaa
7–8 dl vehnäjauhoja
Täyte
50 g pehmeää voita
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
1 tl kuivattua tai 1–2 oksaa tuoretta, hienonnettua rakuunaa
Ohjeet
Sekoita öljy kädenlämpöiseen veteen. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja suola sekä jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina hyvin. Anna kohota peitettynä 40 minuuttia.
Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä notkeaksi. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli osat levyiksi (noin 30 x 25 cm). Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä täyte taikinalevyille. Kääri levyt rulliksi ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia.
Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes patongit ovat kullanruskeita.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?