Vihreät patongit

3 kpl 1 tunti 45 minuuttia
Itse leivotut patongit täytetään voilla, persiljalla, ruohosipulilla ja rakuunalla.
Vihreät patongit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 3 dl kädenlämpöistä vettä
    • 1 rkl öljyä
    • 25 g hiivaa
    • 1 rkl Dansukker Luomuruokosokeria
    • 1 tl suolaa
    • 7–8 dl vehnäjauhoja

    Täyte

    • 50 g pehmeää voita
    • 1/2 dl hienonnettua persiljaa
    • 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
    • 1 tl kuivattua tai 1–2 oksaa tuoretta, hienonnettua rakuunaa

    Sekoita öljy kädenlämpöiseen veteen. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja suola sekä jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina hyvin. Anna kohota peitettynä 40 minuuttia.

    Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä notkeaksi. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli osat levyiksi (noin 30 x 25 cm). Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä täyte taikinalevyille. Kääri levyt rulliksi ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia.

    Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes patongit ovat kullanruskeita.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker