Ainekset
1 1/2 dl omenamehua
1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
(2 rkl Cointreau-likööriä)
1 vihreä omena, jonka siemenkota on poistettu
1 päärynä, jonka siemenkota on poistettu
1 pieni kuorittu meloni, josta on poistettu siemenet
200 g vihreitä viinirypäleitä puolikkaina ilman siemeniä
2 kuorittua kiiviä
sitruunamelissaa
Ohjeet
1. Sekoita mehu ja siirappi sekä halutessasi likööri kulhossa.
2. Leikkaa omena ja päärynä ohuiksi lohkoiksi ja sekoita ne liemeen. Leikkaa kiivit puolikuun muotoisiksi viipaleiksi ja meloni pieniksi paloiksi. Lisää nämä hedelmät ja viinirypäleet liemeen.
3. Koristele sitruunamelissalla.
Vinkki!
Hedelmiä voidaan vaihdella vuodenajan ja maun mukaan. Kesällä salaattiin sopivat hyvin esim. mansikat ja banaanit. Appelsiini, viinirypäleet ja ananas sopivat myös hyvin yhteen mansikoiden kanssa. Salaatin voi tehdä myös pelkästään melonista ja vadelmista.
Kun appelsiinit ovat parhaimmillaan talvella, niitä kannattaa käyttää eniten. Kokeile salaattia, jossa on appelsiineja, taateleita ja rouhittuja saksanpähkinöitä, tai yhdistä appelsiinia, guavaa ja viinirypäleitä. Liköörin sijasta liemeen voidaan lisätä myös kahdesta passiohedelmästä irrotettu hedelmäliha. Yhdistele erilaisia hedelmiä mielikuvitusta käyttäen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?