Vihreä hedelmäsalaatti

Vihreässä hedelmäsalaatissa on omenaa, päärynää, melonia ja viinirypäleitä. Vaihtele hedelmiä vuodenajan ja maun mukaan.

4 annosta

PT10M

15 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 1/2 dl omenamehua
1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
(2 rkl Cointreau-likööriä)
1 vihreä omena, jonka siemenkota on poistettu
1 päärynä, jonka siemenkota on poistettu
1 pieni kuorittu meloni, josta on poistettu siemenet
200 g vihreitä viinirypäleitä puolikkaina ilman siemeniä
2 kuorittua kiiviä
sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Sekoita mehu ja siirappi sekä halutessasi likööri kulhossa.

2. Leikkaa omena ja päärynä ohuiksi lohkoiksi ja sekoita ne liemeen. Leikkaa kiivit puolikuun muotoisiksi viipaleiksi ja meloni pieniksi paloiksi. Lisää nämä hedelmät ja viinirypäleet liemeen.

3. Koristele sitruunamelissalla.

Vinkki!
Hedelmiä voidaan vaihdella vuodenajan ja maun mukaan. Kesällä salaattiin sopivat hyvin esim. mansikat ja banaanit. Appelsiini, viinirypäleet ja ananas sopivat myös hyvin yhteen mansikoiden kanssa. Salaatin voi tehdä myös pelkästään melonista ja vadelmista.

Kun appelsiinit ovat parhaimmillaan talvella, niitä kannattaa käyttää eniten. Kokeile salaattia, jossa on appelsiineja, taateleita ja rouhittuja saksanpähkinöitä, tai yhdistä appelsiinia, guavaa ja viinirypäleitä. Liköörin sijasta liemeen voidaan lisätä myös kahdesta passiohedelmästä irrotettu hedelmäliha. Yhdistele erilaisia hedelmiä mielikuvitusta käyttäen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?